LUKA ČULJAK

NET.HR PRVI DOZNAJE: Pao je Bandićev nasilni ravnatelj Maksimira, DORH ga je najurio: ‘Izazvao je strah i uznemirenost kod te žene…’

Na stranici DORH-a objavljeno je i službeno priopćenje ODO-a Zagreb u kojem se detaljno iznose postupci okrivljenika, Luke Čuljka, ravnatelja Park Maksimir, o čijim je modelu vladanja Net.hr prvi pisao

Nakon što smo nedavno pisali o prijavi jedne zaposlenice u Parku Maksimir protiv ravnatelja, Luke Čuljka, i otvaranju policijske istrage – slučaj je preuzelo Općinsko državno odvjetništvo i Luka Čuljak, koji je na tu funkciju postavljen kao izbor gradonačelnika Milana Bandića, udaljen je s posla. U ovom trenutku je gradska ustanova Park Maksimir formalno bez ravnatelja.

NEUGODAN INCIDENT U PARKU MAKSIMIR, STIGLA I POLICIJA: Žena prijavila svog šefa, Bandićevog frenda: ‘Prijetio mi je…’

Prenosimo priopćenje Općinskog državnog odvjetništva u cijelosti:

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (1972.) zbog osnovane sumnje na počinjenje jednog kaznenog djela zlostavljanje na radu iz članka 133. stavak 1. Kaznenog zakona i jednog kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 1. i 3. KZ-a te jednog kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. KZ-a. (23. 2. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik, kao ravnatelj jedne ustanove, od polovice 2019. godine do 11. veljače 2021. u prostorijama te ustanove u Zagrebu, zaposlenicu te ustanove, pristajući ugroziti njeno psihofizičko zdravlje, učestalo bez opravdanog razloga kritizirao, zabranjivao joj usavršavanje, branio napuštanje prostorija ustanove i kažnjavao za kašnjenje s pauze.

Osnovano se sumnja da joj je govorio neprimjerene riječi i tražio od nje određeno odijevanje, kao i da ju je premjestio u drugu zgradu u kojoj nije imala radni stol ni ormar, a potom joj je zadavao zadatke koje nije bilo moguće obaviti jer joj nisu bili dostupni potrebni podaci, te joj je davao neprimjerene rokove za obavljanje zadataka. Opisano osumnjičenikovo postupanje, kao i prijetnje koje joj je upućivao, izazvalo je kod oštećene zaposlenice osjećaj straha i bojazni za njen život te joj je narušilo zdravlje.

Osnovano se sumnja i da je kao ravnatelj te ustanove jednoj djelatnici te ustanove tijekom 2020. godine uputio prijeteće riječi koje su kod nje izazvale osjećaj straha i uznemirenosti za njenu sigurnost i sigurnost njene obitelji. Nakon ispitivanja okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo je okrivljeniku mjere opreza iz članka 98. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku, i to zabranu posjećivanja određenog mjesta, zabranu približavanja određenoj osobi i zabrana uspostavljanja ili održavanja veze s određenom osobom te mjeru zabrane obavljanja određene poslovne aktivnosti.”

Luka ČuljakFoto: Pixsell

SKANDAL U PARKU MAKSIMIR: Bandićev tip dobio ‘odriješene ruke od Gazde’, otkrivamo sve mutne detalje; Radnici: ‘Zaštitite nas od ovog terora’

Luka Čuljak pod zaštitom Bandićeve gradske vlasti

Iz zagrebačke policije nam je potvrđeno da su oni u ponedjeljak, 22. veljače, završili kriminalističku istragu, da je podignuta kaznena prijava, te da je osumnjičenik sproveden u pritvor, i na daljnju obradu državnog odvjetništva.

S obzirom na to da ravnatelj Luka Čuljak više ne smije dolaziti u prostor Parka Maksimir očekuje se hitna odluka Upravnog vijeća, predvođenog Mateom Topić, inače i pročelnicom Ureda za zastupanje u gradskoj upravi.

Net.hr je već više puta pisao u problemima u Parku Maksimir, o načinu izbora Bandićeva pulena koji nije bio kvalificiran za posao, o tome kako je koristio ustanovu za dogovaranje poslova za Bandićeve tvrtke, ali i o tome kako je postupao sa zaposlenicima. U trenutku kada je policija preuzela slučaj prijave za zlostavljanje u Parku Maksimir, nekoliko zaposlenika je već bilo na bolovanju – radi problema uzrokovanih mobbingom.

Upravno vijeće i Grad Zagreb, kao vlasnik, ni nakon prijava zaposlenika i tekstova Net.hr-a nisu poduzeli nikakve korake oko rasvjetljavanja poslovnih i menadžerskih kompetencija ravnatelja Luke Čuljka. Sada ih je na to prisililo tek postupanje policije i Općinskog državnog odvjetništva.

Povratak na Net.hr