UŽASNI PRIZORI

NET.HR IMA EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE! Oluja u Novom Vinodolskom razvalila marinu u izradi: ‘Nestručno su gradili, katastrofa’

Net.hr je u posjedu ekskluzivnih fotografija koje prikazuju što je olujno nevrijeme učinilo od gradske marine u izgradnji u Novom Vinodolskom.

U Novom Vinodolskom početkom godine počeli su radovi na gradskoj marini, odnosno primarnom lukobranu kojim bi se trebalo ući u more za punih 70 metara. Marina bi trebala imati 260 vezova u moru te još 200 mjesta na suhom vezu, pisao je u veljači prošle godine Novi list.

Nestručna gradnja?

Buduća marina koja se nalazi na predjelu gradske luke i Podbarana danas je poharana žestokom olujom koja je pogodila Novi Vinodolski, pokazuju fotografije koje je ekskluzivno za Net.hr ustupio čitatelj portala.

“Gradili nestručno, nabacivali zemlju umjesto da lukobrane grade od kamena… Katastrofa”, rekao je izvor za Net.hr.  Za komentar situacije pokušali smo dobiti nadležne u gradskoj upravi Novog Vinodolskog i ispostavi Lučke kapetanije u Novom Vinodolskom, ali nitko se nije javljao na naše telefonske pozive.

Radove na gradnji primarnog lukobrana vodi inženjer Nikola Turčić-Mikić, vlasnik i direktor tvrtke GPP ‘Mikić’ d.o.o. iz Omišlja. Nakon postavljanja temelja buduće novljanske marine nasipavanjem predjela Podbaran i proširenja i produljenja Bribirske rive nastavlja radove na gradnji primarnog lukobrana, pisao je Novi list u veljači 2016.

Buduća marina trebala bi dosta izmijeniti izgled priobalnog Novog Vinodolskog na predjelu Podbaran, a u planu je mnogo popratnih sadržaja – lokala, trgovina, frizerskih salona, turističkih agencija i objekata specijaliziranih za opremanje brodova gorivom i ostalim potrepštinama.

Oluja i obilna kiša na riječkom području

Inače, danas je riječko područje zahvatilo veliko nevrijeme praćeno kišom. O njenoj obilnosti dovoljno govori podatak da je do 13 sati, prema podacima DHMZ-a, u Rijeci izmjereno 73 mm kiše, što je više od polovice siječanjskog prosjeka koji iznosi 134 mm.

Povratak na Net.hr