INCIDENT U BOLNICI

NET.HR DOZNAJE: Požeški dogradonačelnik (HDZ) i njegova supruga vulgarno izvrijeđali liječnicu na Odjelu pedijatrije

Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika Požege i drugi čovjek Gradskog odbora HDZ-a, čije se ime zbog obiteljskog nasilja prošle godine našlo na stranicama novinskih crnih kronika, pogrdnim se riječima, zajedno sa svojom suprugom, okomio na liječnicu Opće županijske bolnice u Požegi, Ljerku Banožić.

Incident se dogodio na Odjelu pedijatrije, kamo su Pilon i njegova supruga Ivona, stručna suradnica u Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim područjem Požeško slavonske županije, došli potražiti liječniku pomoć za njihovo dijete. Iako doktorica Banožić slovi za pristojnu, ljubaznu, stručnu i susretljivu liječnicu, supruga Maria Pilona na nju se obrušila vulgarnim izrazima, čemu se pridružio i njen suprug.

U razgovoru za Net.hr dr. Banožić nije htjela govoriti o konkretnom slučaju, rekla je tek da roditelji znaju reagirati na neprimjeren način, jer su uplašeni zbog bolesti djeteta, pa ponekad izgube kontrolu. Na ponovljeni upit zašto su je verbalno napali požeški dogradonačelnik i njegova supruga zaposlena u županijskoj ustanovi, odgovorila je da taj incident nije bio ”nešto posebno” jer se i ranije znalo događati da neki od roditelja neprimjereno nastupe.

‘Takve stvari se događaju’

Šef pedijatrije, požeški liječnik, primarius Vlado Drkulec, potvrdio je da se incident dogodio, ali nije htio izlaziti s detaljima. ”Bilo je malo povišenih tonova, ali takve stvari se događaju. A što se doktorice Banožić tiče ona je posljednja osoba u bolnici koja bi svojim postupanjem mogla uzrokovati bilo kakav incident. Dogradonačelnik i njegova supruga, sljedećeg su dana s djetetom došli k meni i sve je prošlo bez incidenta”, kaže dr. Drkulec za naš portal.

O događaju koji se danima prepričava ne samo u požeškoj bolnici već i u gradu, dogradonačelnik Pilon nije htio ništa reći. Na molbu našeg portala da iznese svoju verziju događaja, oglušio se.

Problematični požeški HDZ-ovci

Inače, incident se dogodio u istoj bolnicu u kojoj je liječničku pomoć zbog komplikacija nakon upale pluća (zbog čega je zadržan na liječenju), nedavno zatražio HDZ-ov požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, kazneno prijavljen zbog obiteljskog nasilja i nelegalnog posjedovanja oružja, o čemu je Net.hr prvi pisao.

Ravnatelj požeške bolnice je prof. dr. Željko Glavić, koji je nedavno, nakon raspuštanja požeškog HDZ-a, imenovan vršiteljem dužnosti Županijskog odbora HDZ-a. Županijski HDZ je raspušten odlukom vrha stanke nakon što je Tomašević teško narušio ugled stranke, a prije toga, šef tamošnjeg HDZ-a, saborski zastupnik Franjo Lucić, pokušao podmiti novinara.

Upućeni u političke prilike u Požegi kažu kako se najnoviji incident jednog od vodećih HDZ-ovaca u Požegi, Maria Pilona (u kojem je sudjelovao zajedno sa suprugom) sada želi umanjiti kako se ugled te stranke u Požegi ne bi dodatno narušio.

Povratak na Net.hr