NEPRAVILNOSTI U GLASANJU / SDP i IDS podnijeli prigovore, čeka se odgovor DIP-a tko će ponovno prebrojavati listiće

Našli su razne nepravilnosti, a listići za Danijela Ferića bili su na hrpi za Borisa Miletića

4.6.2021.
11:02
Matija Habljak/PIXSELL

I SDP i IDS podnijeli su prigovore u vezi s prebrojavanjem listića u Istarskoj županiji za izbor župana i sada čekaju odgovor Državnog izbornog povjerenstva (DIP) koje ima rok od 48 sati da se očituje, piše u petak Jutarnji list.

Između Borisa Miletića iz IDS-a i Danijela Ferića iz SDP-a prema rezultatima DIP-a razlika je u 54 glasa, a nakon što je SDP tražio prebrojavanje na 12 izbornih mjesta, našli su, kako tvrde, još 41 listić koji ide u korist Ferića, a proglašen je nevažećim. Zato su uputili prigovor DIP-u da se prebroje svi listići i da se očituju o aktualnoj situaciji.

Ne žele vršiti pritisak na izborna tijela

„Državno izborno povjerenstvo ima rok od 48 sati da nam kaže uvažava li naš prigovor. Cijeli ili djelomičan. To bi možda moglo biti već u subotu, ako ne, onda u ponedjeljak jer je četvrtak bio blagdan. Željeli bismo pregledati izborni materijal u još 29 izbornih jedinica. I nama i IDS-u se žuri da nam kažu prihvaćaju li naš prigovor ili ne. Nas zanima i tko će brojiti glasove i hoće li se dizati birački odbori. Ovaj put su to bili samo promatrači u 12 izbornih jedinca”, kaže Sanja Radolović iz SDP-a.

Dodaje da su našli raznih nepravilnosti te da su listići za Danijela Ferića bili na hrpi za Borisa Miletića, ali da je bilo i obrnute situacije.

Iz IDS-a su rekli da su uložili prigovor s valjanom argumentacijom. Ne bi ulazili u detalje prigovora jer u skladu s ranijim izjavama i stavom, kako kažu, ne žele vršiti pritisak na izborna tijela, donosi Jutarnji list.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali