banner

KVALITETNA I KIRURŠKA

NEOBIČAN PRIZOR; Ministar obrazovanja Radovan Fuchs nosio dvije maske na konferenciji Stožera: Objasnio je zašto je to napravio

Radovan Fuchs objasnio je zašto je danas nosio dvije maske na konferenciji za novinare: ‘Jedna štiti mene, druga vas’

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs je na današnjoj press konferenciji Nacionalnog stožera nosio dvije zaštitne maske, što je jasno na osnovi četiri trakice oko glave. Preko visokokvalitetne zaštitne maske koja štiti od zaraze koronavirusom nosio je još i običnu kiruršku masku.

“Jedna štiti mene, druga vas”, odgovorio je Fuchs na pitanje Indexa zašto je nosio dvije maske.

CAPAK OTKRIO ZAŠTO IMAMO TOLIKO VELIK BROJ PREMINULIH: Osvrnuo se i na Đikićevu tvrdnju o 1500 mrtvih do kraja mjeseca

‘U OVOM TRENUTKU NAM GORI SJEVER ZEMLJE’: Capak otkrio stanje sa zarazom; ‘Važan podatak je smanjenje broja u Zagrebu’

Relativno dobro stanje u sustavu

Fuchs je danas rekao da je epidemiološko stanje u hrvatskom obrazovnom sustavu relativno dobro, a sveučilišta bi se za 24 sata mogla posve prebaciti na online nastavu.

Rekao je da treba procijeniti hoće li proglašavanje online nastave postići učinke koji se očekuju, prije svega smanjenje pritiska na zdravstveni sustav, te bi li preseljenje većeg broja studenata svojim kućama, jer od onih koji studiraju u Zagrebu izvan Zagreba ih živi 20.000, povećalo moguće širenje zaraze.

Za sada situacija nije dramatična, ali ako netko donese argumentiranu odluku da bi se to moglo pokazati učinkovitim, mi to možemo preporučiti sveučilištima u vrlo kratkom vremenu, kazao je. Fuchs ističe da se hibridni pristup poučavanju djelomično već sada primjenjuje, naročito na Sveučilištu u Rijeci, na kojem su predavači u predavaonici, a studenti ih slušaju virtualno.

BIVŠI MINISTAR: ‘Capak će ući u povijest s izjavom da lockdown ne pomaže’; Capak: ‘U prvi tren nisam ni znao tko je taj čovjek…’

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr