MA KAKAV VIRUS...

‘NEMAMO SLOBODNOG TERMINA DO DALJNJEG’; Hrvati navalili u luksuzne kuće za odmor: Pa pogledajte ovo, tko ne bi htio komadić raja?!

Kuće za odmor u Gorskom kotaru bile su popunjene čak 3% bolje nego rekordne 2019., a kuće za odmor s pet zvjezdica čak 31% bolje”, rekla je Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera

Kada se gradila vila s pet zvjezdica mnogi su se Gorani čudili tko će tu odmarati. Pogriješili su! Ručno rađen namještaj, bilijar i bazen itekako su traženi.

“Trenutačna popunjenost je izvanredna, znači nemamo slobodnog termina do daljnjega“, rekla je za RTL Danas  Jelena Dokić, voditeljica luksuzne vile u Fužinama.

Zato vlasnici ulažu. Uz ovu, grade drugu kuću, manju, slađu i još luksuzniju.

“Bit će wellness, u planu je sauna, možda bazen, vidjet ćemo, neka bude iznenađenje”, dodala je.

Kuće za odmor apsolutni hit

Kao što je lani iznenadio Gorski kotar.

“Kuće za odmor bile su popunjene čak 3% bolje nego rekordne 2019., a kuće za odmor s pet zvjezdica čak 31% bolje”, rekla je Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

To dokazuje da postoji interes za kvalitetnim privatnim i hotelskim smještajem kojega manjka. Ukupno imaju 2000 kreveta.

“Buking je na razini last minuta, ljudi sve planiraju zadnji čas jer ne znaju što će i kako će biti odnosno kakvog će zdravlja biti, nadamo se to polako isposlagati i vraćati u normalu”, rekao je Andrej Kauzlarić, direktor hotela u Fužinama.

Priroda je raskošna, a županija ulaže u dodatne sadržaje.

Jedna turistička zajednica zamjenjuje dosadašnjih devet

“Ovih dana ćemo otvoriti Muzej u Brodu na Kupi gdje je priča o šumarstvu, poljoprivredi i načinu života Gorskog kotara, otvorit ćemo Centar za vuka, risa i medvjeda u Staroj sušici”, rekao je Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan.

Ključna je jača promocija. Pomoći će nova, jedinstvena Turistička zajednica koja zamjenjuje dosadašnjih devet iz svakog goranskog grada i općine. Fokus je domaće tržište.

“Od zaštićene prirode, prekrasnih šetnica, spilja, jezera, prekrasnih smještajnih kapaciteta, podsjetiti ih da smo jako blizu, da smo tu, da smo svega sat vremena od Zagreba, svega možda 30 minuta od Rijeke i od obale”, rekao je Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Gorskog kotara.

Povratak na Net.hr