OPET IDEMO U 'MINUSE'

NEMA VIŠE PROLJEĆA U SIJEČNJU, VRAĆA NAM SE PRAVA ZIMA: Bit će kiše, snijega i hladnoga vjetra; Meteorolozi objavili dokad će sve trajati

S jačanjem sjeverca i osjetnim padom temperature, u gorju će početi snijeg, a navečer i u ostatku unutrašnjosti. Čini se da će snijeg, osim u gorju, češći biti na istoku zemlje

Temperaturni i vremenski izlet u proljeće koji smo osjetili proteklih dana prestaje danas jer se vraćamo zimskim uvjetima.

Hladnoća i zimsko vrijeme potrajat će veći dio idućeg tjedna. Kako prognozira RTL-ova meteorologinja Željka Pogačić, vremenskim oscilacijama tu nije kraj. Najavljuje da već potkraj siječnja ponovno dolazimo na dvoznamenkaste minuse.

No, danas nam sa Sredozemlja stiže ciklona koja uz hladniji zrak sa sjevera, donosi vremenske prilike ipak primjerenije siječnju.

Kako će izgledati nedjelja? Prvo južina pa snijeg

Prijepodne će vrijeme biti uz južinu. Kiša će padati uglavnom uz Jadran, rijetko i drugdje. No, od sredine dana računajte na sve češću kišu u velikom dijelu zemlje. Na srednjem i južnom Jadranu kiša će biti lokalno i obilna, često uz grmljavinu.

S jačanjem sjeverca i osjetnim padom temperature, u gorju će početi snijeg, a navečer i u ostatku unutrašnjosti. Čini se da će snijeg, osim u gorju, češći biti na istoku zemlje.

Do kraja dana će se stvoriti tanji snježni pokrivač, u gorju moguće i više od 10 centimetara. Vjetar će na Jadranu opet pojačati. Okretat će s jakog juga na buru, tramontanu, potom i sjeverozapadnjak.

Vremenske prilike početkom tjedna

I početak novog tjedna na moru uz kišu, u gotovo cijeloj unutrašnjosti snijeg, opet konkretniji u gorju. U utorak smirivanje.

Uz sjeverac i jaku buru sunčanije, ali i sve hladnije. Stižu i jutarnji minusi i jak mraz, kojeg će u utorak nerijetko biti i na Jadranu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr