Nema kraja potresnim prizorima u Hrvatskoj, svaki dan netko dotakne dno

Općinski sud u Rijeci donio je 1.034 rješenja koja su se ticala zahtjeva za ovrhom na nekretninama i to u zadnje dvije godine.

5.1.2015.
13:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"U gotovo dvije godine, u 2013. godini i 11 mjeseci 2014. godine, Općinski sud u Rijeci donio je 1.034 rješenja koja su se ticala zahtjeva za ovrhom na nekretninama", odgovor je riječkog Općinskog suda na upit koliko su imali predmeta u kojima se tražila ovrha nekretnina u zadnje dvije godine, javlja Novi list.

Svaki mjesec u prosjeku 44 zahtjeva

Pritom s riječkog suda napominju da se ta brojka odnosi na sve predmete koji se tiču ovrhe nekretnina bez obzira na ishod, odnosno je li ovrha prihvaćena, odbačena ili odbijena. Ti podaci govore da je u dvije godine u Rijeci na svakih 125 stanovnika bio po jedan zahtjev za ovrhom nekretnina, odnosno da su svaki mjesec u prosjeku pristizala 44 takva zahtjeva.

U gotovo dvije godine za oko 200 predmeta zatražena intervencija policije za provođenje ovrha na nekretninama. S drugih općinskih sudova kažu da se u slučajevima iseljavanja, pogotovo kad su u predmet uključene obitelji s djecom, bez obzira na to iseljava li se vlasnik dobrovoljno ili ne, svakako traži pratnja policije.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Posast-delozacija-U-Rijeci-mjesecno-44-zahtjeva-za-ovrhom-nekretnina

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali