'Neki žele poljuljati moju poziciju, ali neće im uspjeti'

shimmer fallback

'Postoji jedna tendencija da se poljulja pozicija predsjednika, što se naravno neće dogoditi.

19.3.2012.
16:35
Play logo

"Ja nisam čovjek bez povijesti. Prije nego sam ušao u politiku napravio sam i dobrih stvari. I inače poznajem mnoge ljude, ali poznanstvo s nekim ne znači da mu se i pogoduje", kazao je predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak ponovno uvjeravajući da ne pogoduje svome prijatelju Marko Vojkoviću u aferi ZAMP.

"Postoji nešto što se zove analiza poslovanja", objašnjava predsjednik. "Riječ je o privatnoj tvrtki koja je ostvarila zamjetan rast u desetak godina. Svaka analiza pokazuje da se odlučivalo racionalno", kaže Josipović dodajući kako su tim ugovorom svi zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nastoje diskreditirati i moju obitelj'

Josipović uvjerava da iza svega ima neka politička pozadina.

"Na tu priču se osvrće svega par medija i vidi se da su oni dobro koordinirani. Imate i desno krilo medijske scene koji se bavi drugom problematikom - nastoje diskreditirati moju obitelj. Postoji jedna tendencija da se poljulja pozicija predsjednika, što se naravno neće dogoditi. Nekome smeta stabilnost koju zagovaram, povjerenje i pravda na kojima radim", ustvrdio je predsjednik.

'Djelomično podržavam ACTA-u'

Govoreći o ACTA-i, predsjednik je kazao kako je djelomično točno da on podržava ACTA-u. "Podržavam ACTA-u u onom dijelu u kojem se štite prava, ali neki dijelovi ACTA-e koje ljude brine u pogledu sigurnosti i zaštite privatnosti, tu imam rezervu. Ta se pitanja moraju dobro raščistiti", kaže Josipović te navodi kako je sasvim na strani onih koji kažu da ne treba ograničavati slobodu na internetu, ni internetsku komunikaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Komentirajući razna poskupljenja koja su već tu ili su pred nama, Josipović je kazao kako ljudima treba objasniti zašto će se nešto napraviti pa će građani onda to i prihvatiti. Pravedno je, kaže Josipović, teret krize rasporediti razmjerno ekonomskoj moći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je kazao kako ministar branitelja Fred Matić i dalje ima njegovu potporu u pogledu objave registra branitelja. Ponovio i kako ove godine neće ići na obljetnicu Bleiburga jer se tamo okupljaju ljudi u "uniformama i sa znakovljem", te "u tome neće sudjelovati".

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo