VELIKA INVESTICIJA

NEKOLIKO HRVATA OSNOVALO NOVU ZRAKOPLOVNU TVRTKU I SADA TRAŽE RADNIKE: ‘Cilj nam je iskoristiti prilike koje uskoro očekujemo’

Među osnivačima su i piloti Dragan Stefanovski i Marko Banković, ekipa entuzijasta koja je s Bedićem već surađivala na nekoliko startup projekata u regiji

Zrakoplovna tvrta ETF Airways, koja upravo traži radnike, i njezin direktor Stjepan Bedić nakon nekoliko je godina potrage za ulagačima i uspio u tome pothvatu, a pronašao ih je u Hrvatskoj.

U biznis s Bedićem uložila je ekipa viđenih hrvatskih ulagača i bankara – investitor Ratko Bajakić koji je pred nekoliko godina Nijemcima prodao svoj udjel u opatijskoj Liburniji, potom ekonomski analitičar Velimir Šonje, te bankar Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka koji je u projektu kroz svoju firmu Korta, donosi Poslovni dnevnik.

KAKO ĆE OVE GODINE IZGLEDATI TURISTIČKA SEZONA? I zračni prijevoznici imaju planove za Hrvatsku, ali sve će uvijek ovisiti o jednoj stvari

Među osnivačima su i piloti Dragan Stefanovski i Marko Banković, ekipa entuzijasta koja je s Bedićem već surađivala na nekoliko startup projekata u regiji, a dobar dio karijere su proveli u stranim kompanijama.

ETF ne namjerava biti velika kompanija

Velimir Šonje je mali investitor u ovom projektu, s 9,2 posto udjela, član je nadzornog odbora, i ovo je njegovo prvo ulaganje u avioindustriju.

“Na ulaganje u ETF Airways d.o.o. odlučio sam se prije svega zbog procjene da je tim pilota i drugih eksperata, koji su veći dio svojih karijera proveli u inozemnim kompanijama i koji su tražili ulagače, izuzetan. Tu su i drugi iskusni i veći ulagači od mene koji su to prepoznali, što me učvrstilo u namjeri da i na ovaj način podržim projekt”, kaže Šonje. Ističe kako se trenutno odvija preslagivanje europskog tržišta za post-korona razdoblje, u kojem će se otvarati zanimljive prigode u pojedinim tržišnim nišama.

NAŽALOST, NIJE IM PRVI PUT: Vatrogasci pripremaju skidanje tornja sisačke katedrale: ‘Ne smetaju ni kiša ni snijeg, ali nešto drugo bi moglo’

ETF nema namjeru biti velika kompanija – linijski prijevoznik. Cilj je kroz usluge chartera i slične aranžmane, primarno na tržištu Europske unije, fleksibilnošću i pouzdanošću usluge iskoristiti prilike koje očekujemo u narednim godinama”, objasnio je Šonje.

Povratak na Net.hr