Neki su za blagdane spojili i po osam neradnih dana

Za Badnjak su mnogi radili skraćeno: državne i javne službe, sudovi, gradska poglavarstva, svi su većinom u ponedjeljak radili do 14 sati. No, u nekim se ministarstvima radilo i kraće od toga…

Kamere RTL-a posjetile su Ministarstvo rada, koje je u ponedjeljak, uz Ministarstvo zdravlja, radilo najdulje od svih dvadeset ministarstava. Radili su do 14 sati, a prazno je bilo oko 10 posto ureda, odnosno nije bilo onih zaposlenika koji su na godišnjem odmoru.

“Sastanci su cijelo jutro. Imam jedan poslije. Danas je normalan radni dan skraćen za popodne, inače se u Ministarstvu radi i dulje od 4 sata popodne”, kazao je ministar rada Mirando Mrsić.

U Ministarstvu branitelja je do 13 sati ured bio pun zaposlenika, a ministar Predrag Matić je kazao da je kao i svakog ponedjeljka imao redovite kontakte s braniteljima. “Od 10 do 11 sam razgovarao s braniteljima, ali evo u blagdanskom raspoloženju”, rekao je Matić za RTL.

Moglo se ‘skupiti’ osam neradnih dana

Najkraće se radilo u Ministarstvu vanjskih poslova – do 12 sati, zatim u Ministarstvu gospodarstva, graditeljstva te poljoprivrede. Premijer Zoran Milanović, zabilježila je Nova TV, je iz Banskih dvora otišao među posljednjima, deset minuta nakon podneva.

Što se državnih tvrtki tiče, uopće nisu radili uredi Hrvatskih željeznica, Hrvatskih šuma i Plinacra, objavio je RTL, a skraćeno su radili Hrvatske autoceste i HEP. Hrvatske vode su radile kao svaki drugi dan.

Inače, odlazak na godišnji se onim zaposlenima, koji su uspjeli dobiti godišnji, svakako isplatio. Oni koji su odlučili spojiti dane sa samo tri dana godišnjeg imaju osam slobodnih dana!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr