Sve je dulja lista gradova koji su ove godine u proračunskim sredstvima osigurali uskrsnice za umirovljenike.

Neki gradovi će prvi puta podijeliti uskrsnicu svojim penzionerima u to u izbornoj godini i tijekom korona-krize, dok su neki prije par mjeseci podijelili i božićnice, ali i uveli mjesečnu pomoć za starije građane, piše Mirovina.hr. Uskrsnicu će "penzićima" podijeliti brojne općine, preko 30 gradova, ali neke županije.

Novčanu pomoć će uoči Uskrsa dobiti umirovljenici Međimurske, ali i Osječko-baranjske županije, što znači da se popisu s uskrsnicama portala Mirovina.hr pridružilo četiri grada i jedna županija.

Cijeli popis gradova, općina i županija koje će povodom uskrsnih blagdana usrećiti svoje starije građane možete pronaći na portalu Mirovina.hr, a mi izdvajamo one s najizdašnijim umirovljeničkim uskrsnicama:

  • Velika Gorica (osobe s mirovinom do 1.000 kuna dobit će 800 kuna uskrsnice, a penzioneri s mirovinom od 1.001 do 2.000 kuna dobit će iznos od 400 kuna);
  • Opatija (redovnom odlukom ovaj grad će svojim umirovljenicima isplatiti uskrsnicu od 500 kuna);
  • Ozalj (ozaljski umirovljenici s mirovinom do 1.000 kuna dobit će 500 kuna uskrsnice, a osobe s penzijama od 1.001 do 1.800 kuna dobit će iznos novčane pomoći od 300 kuna);
  • Vukovar (penzioneri s mirovinama do 2.500 kuna dobit će uskrsnicu od 500 kuna).

Ostali na popisu će uglavnom podijeliti uskrsnice u iznosu od 150 do 400 kuna, ovisno o visini mirovine penzionera koji tamo žive.