NE BRINU GA NEGODOVANJA

‘NEKA PROSVJEDUJU, ALI IZBOR MINISTARA JE MOJA STVAR’: Plenković ponovio da nema problema s Hasanbegovićem

Premijer Andrej Plenković za svoj je prvi službeni posjet u mandatu odabrao Karlovac, gdje je otvorio slatkovodni akvarij AquatiKA, a osvrnuo se i na aktualnosti u Vladi.

Plenković je u Karlovac stigao u pratnji čak četiri ministra: ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević i ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović , a tu su bili i karlovački gradonačelnik Damir Jelić i župan Ivan Vučić.

‘Imamo stabilnu većinu i kvalitetan dijalog’

Premijer je govorio o stanju u novoformiranoj Vladi, rekavši da se radi o stabilnoj parlamentarnoj većini u kojoj postoji povjerenje i kvalitetan dijalog.

‘Ne vidim u čemu bi mogli biti problemi. Vlada je zajednička. Sve prijepore ćemo rješavati na vrijeme i u dijalogu. S ovim iskustvom, koje smo posljednjih nekoliko tjedana uložili u postizanje međusobnog dijaloga, postići ćemo stabilnost institucija i države’, rekao je Plenković.

O financijskoj potpori ministrice Martine Dalić stranci Pametno rekao je da ništa ne zna, a osvrnuo se još jednom i na negodovanja kada je riječ o imenovanju Nine Obuljen za ministricu kulture te smjeni Zlatka Hasanbegovića.

PROSVJEDUJU ZBOG SMJENE HASANBEGOVIĆA: ‘Nije ništa pogrešno učinio, zašto nije opet ministar?’

‘Mogu prosvjedovati, ali izbor ministara je i dalje moja stvar’

Plenković je ponovio da je izbor ministara nešto što je isključivo na njemu.

‘Svatko ima pravo izraziti svoj stav, a on se može, a on se može izraziti i prosvjedom. Ovo je jedna nova politička situacija. Hasanbegović će biti zastupnik u Saboru, imat će svoj prostor za djelovanje. Ne vidim o čemu treba raditi temu i nastavak priče. On i ja imamo normalan, kulturan, kvalitetan dijalog i ne vidim gdje bi mogao biti problem’, rekao je.

Udruga Žene u Domovinskom Ratu Zadar održala je na Trgu bana Josipa Jelačića prosvjedni skup kao izraz nezadovoljstva protiv odluke o smjeni ministra dr. Zlatka Hasanbegovića. Prosvjednicima se pridružio i dramski umjetnik Božidar Alić.
Udruga Žene u Domovinskom Ratu Zadar održala je na Trgu bana Josipa Jelačića prosvjedni skup kao izraz nezadovoljstva protiv odluke o smjeni ministra dr. Zlatka Hasanbegovića. Prosvjednicima se pridružio i dramski umjetnik Božidar Alić.Foto: Robert Anic/PIXSELL

Uskoro sastanak s Cerarom

Dotaknuo se i dizanja ograde na granici Slovenije i Hrvatske, rekavši da je najvažnije riješiti problem na njegovom izvoru, a to bi bio Srednji istok i afričke zemlje. Sa slovenskim premijerom Cerarom nije ulazio u dublje razgovore o toj temi, ali uskoro će se dvojica premijera sastati.

slovenija, ograda, žica

‘Očekujem da Republika Hrvatska pridonese zaštiti vanjske granice Europske unije. Nastojat ćemo naći mehanizme koji će zaštititi naše granice, ali uz kontroliranje migrantskoga vala’, rekao je Plenković,

Akvatiku financirala Europska unija

Slatkovodni akvarij a 25 bazena na obali Korane kojeg je Plenković danas otvorio, vrijedan je 36,7 milijuna kuna, a Europska unija ga je financirala gotovo u potpunosti, 98%, novcem iz operativnog programa ‘Regionalna konkurentnost’.

Premijer je rekao da se radi o izuzetno dobrom primjeru pozitivne strane članstva u Europskoj unij.

‘Ovo je izvanredan primjer što je dodana vrijednost EU. Ako vidimo strukturu financiranja, riječ je o iznosu skoro 37 milijuna kuna, a praktički 98 posto sredstava dobiveni su iz europskog proračuna, onda je jasno zašto je članstvo u EU bilo dobro i korisno, koliko će ljudi ovdje uz Koranu proći u budućnosti i koliko će ova AkvatiKA biti amblematična za ponudu Karlovca i ponudu Karlovačke županije’, rekao je Plenković.

 

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr