Play ponuda

Nek odu malo svi u Honduras

shimmer fallback

Ne smijem se nervirati, rekli su mi liječnici da se ne smijem nervirati. Škodi mi, imam visok tlak. Ali imam ja o čemu pisati, a da se ne živciram.

12.1.2013.
11:45
Play ponuda

Evo stiže nam snijeg, kažu. Lijepo je to, zar ne, kad malo zabijeli u ovo doba godine. Zima je nekako ružna bez snijega. Ja vam, naime, volim snijeg. Sve u vezi s njime, pa čak volim i čistiti snijeg ispred zgrade i s auta. Volim i specijal-201211054576004-skijanje i zimovanje. Nije me sram priznati, mada su odlazak u planine neki počeli tretirati već kao nacionalnu izdaju. Što je zanimljivo – raja koja o vlastitom trošku riskira lomove po padinama Alpa navlači više bijesa nego raja koja o našem trošku stvara skijalište gdje ga uglavnom nema, na brdašcu pored Zagreba. A svi ovi što s navodnim sarmama u kolonama bježe u austrijske brege potroše manje nego ovi što kemikalijama zalijevaju livade na Medvednici. A još su i sebični, pa kad naprave snijeg i specijal-201102150360004-Snježna kraljica, ne daju i nama skijati.

Ali ne, ne, ne – neću se nervirati. Lijepo je vrijeme danas. U Zagrebu baš lijepo sja sunce, mami na odlazak u šetnju. Hrabar sam vam ja, ne bojim se terorističkih napada. Više me strah napada terorizma iz medija i od "stručnjaka" koje, primjerice, HTV izvlači iz... tko zna odakle. arti-201301110877006?!? A "72 sata terora!", "3 dana straha" koči se s naslovnica... Pa dobro, čovjeku stvarno dođe da se zapita koji je... A ne, neću. Lijepo vrijeme, rekao sam. Šetnjica.

Imam o čemu pisati

Opet sam počeo, a lijepo su mi rekli liječnici da se ne smijem nervirati. Škodi mi, imam visok tlak.

Ali imam ja o čemu pisati, a da se ne živciram. Evo, mladi hrvatski kemičar Nikola Bregović je osvojio arti-201301100652006 Britanskog kraljevskog društva jer je ponudio najbolje objašnjenje fenomena bržeg zamrzavanja tople vode od hladne vode, znan kao Mpemba efekt. S tim su se problemom mučili i veliki umovi poput Aristotela, Francisa Bacona, Descartesa... Baš me je razveselila ta vijest, sigurno je i vas. Ako ni zbog čega drugog, a ono zato što se napokon nekome nešto lijepo dogodilo. A i tisuću funti su vjerojatno dvije njegove mjesečne plaće. Što je, kad promislite, stvarno strašno. Nagrada Kraljevskog društva je trebala biti simbolična, no za prilike u kojima žive naši znanstvenici je itekako konkretna.

A ne, čekajte...

Ali barem je zato bio vijest dana, svi su mediji samo o njemu pisali. A ne, čekajte, nisu. Pisali su, ali ga je zasjenio napad bjesnoće kod jednog pomoćnog biskupa. Biskupa. Koji je pozvao na oružanu pobunu protiv legalno izabrane vlasti. Tako su, veli, legalno na vlast došli i nacisti. Baš se dužnosnik Katoličke crkve našao pričati o odnosu s nacističkom vlašću, ali dobro. I arti-201301090242006, koji je zdravstveni odgoj prozvao urotom pedera i lezbi... Pa kako da držim tlak pod kontrolom?!

Nego... uskoro će nam Eurosong. Jel' se veselite?

Zastane ti dah

Ma ne, ne mogu o Eurosongu. Dah ti zastane od takvih riječi ljudi koji trebali oko sebe širiti ljubav i mir! Dobro je rekao premijer specijal-201012070191004-Zoran Milanović da je stvar izmaknula kontroli, pa je zabranio ministrima da se dalje arti-201301100178006 (jel' samo meni suludo da se ministri uopće prepucavaju s biskupima?). Glavno da ih je pustio da šest tjedana luduju. I tako će zdravstveni odgoj u ponedjeljak u škole, pa je problem riješen. Riješen? I svi problemi školstva skupa s njim? Svi pokušaji da se o zdravstvenom odgoju i školstvu kao takvom u kojem je zdravstveni odgoj samo sitan djelić – svjetonazorski važan, da, ali ipak samo djelić, počne arti-201301100145006 nemaju šanse pored buke koja prekriva nesposobnost, nekompetentnost i bezidejnost. I ministra i Vlade i biskupa i Crkve i oporbe. I zato se buka proizvodi i zato će se i proizvoditi. Evo, nisam izdržao, morao sam...

"Nek odu svi u Honduras i bit će ovdje više mjesta za nas..." Taj refren stare Đoletove stvari mi se stalno vrzma po glavi. Stvarno, daj odite u... Honduras. Dosta mi je. Odoh u šetnju.