NEKE NI NE POZNAJETE

NEĆETE VJEROVATI TKO SVE ŽELI MILANOVIĆEVO MJESTO: U utrci za novog predsjednika SDP-a čak je deset kandidata!

Središnja izborna komisija SDP-a na današnjoj je sjednici utvrdila listu kandidata za predsjednika stranke, a neki su sasvim nepoznati široj javnosti.

JEDAN JE MLAK, DRUGI NETOLERANTAN, TREĆI NEODLUČAN…: Aleksandra Kolarić rekla što misli o kandidatima za šefa SDP-a

Na njoj je 10 imena, a kako je objavio HRT, to su – Domagoj Hajduković, Tonino Picula, Ranko Ostojić, Vesna Škulić, Orsat Miljenić, Gordana Sobol, Davor Bernardić, Dušan Polovina, Kristijan Mohorović i Karolina Leaković.

Moraju prikupiti 1.000 potpisa

Oni do 30. listopada moraju prikupiti tisuću potpisa potpore kako bi njihova kandidatura postala pravovaljana. Dušan Polovina je, primjerice, u utrku za šefa stranke ušao i na prethodnim izborima, no nije uspio skupiti dovoljan broj potpisa za konačnu kandidaturu.

ČITATELJI NET.HR-a ODLUČILI: Evo koga biste umjesto Zorana Milanovića htjeli vidjeti na mjestu predsjednika SDP-a

Karolina Leaković, Gordana Sobol, Vesna Škulić, Hajduković, Mohorović i Polovina istodobno su istaknuli kandidature i za članove Predsjedništva stranke, u koje su se, među ostalima, kandidirali i bivši SDP-ovi ministri Boris Lalovac, Gordan Maras, Predrag Matić, Mirando Mrsić, Rajko Ostojić, Siniša Varga, Branko Grčić, Milanka Opačić i Mihael Zmajlović, kao i sadašnja predsjednica Glavnog odbora Romana Jerković.

Izbori 19. studenoga, Konvencija 3. prosinca

Novog predsjednika SDP će birati 19. studenoga, po načelu „jedan član – jedan glas“, a ne dobije li nitko u prvom krugu natpolovičnu većiinu, tjedan dana kasnije SDP-ovci će u drugom krugu izabratti između dvojice najbolje plasiranih.

Aktualni predsjednik SDP-a Zoran Milanović na čelu stranke je od 2007. godine.

Konvencija će se održati 3. prosinca i na njoj će delegati birati članove ostalih tijela nužnih za funkcioniranje stranke, a za razliku od izbora predsjednika, kojemu mogu pristupiti svi članovi SDP-a, pravo izbora delegata imaju samo oni koji uredno plaćaju članarinu.

Povratak na Net.hr