TRAŽE KOLEKTIVNI UGOVOR

NEĆE RADITI MENZE I STUDENT SERVIS? Zaposlenici zagrebačkog SC-a idu u štrajk

Iduću će srijedu zaposlenici zagrebačkog Studentskog centra započeti štrajk. Traže potpisivanje Kolektivnog ugovora.

Štrajk su iz SC-a najavili Ministarstvu obrazovanja, Vladi RH, Sveučilištu u Zagrebu te sanacijskom upravitelju SC-a Mirku Bošnjaku, piše srednja.hr . Za vrijeme štrajka, neće raditi studentske menze, a u problemima bi se mogli naći i oni koji rade putem student-servisa. Naime, upitno je i hoće li studenti moći podizati i predavati studentske ugovore tijekom štrajka.

Štrajk do ispunjenja zahtjeva

Danas su se sastali predstavnici Samostalnog sindikata zaposlenika studentskih centara Hrvatske, Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Nezavisnog sindikata Studentskog centra Zagreb i Sindikata djelatnika u kulturi. Kažu da sanacijska uprava SC-a odbija potpisati tekst Kolektivnog ugovora koji je u cjelosti usuglašen pa su stoga dogovorili da će iduće srijede, 16. studenog početi štrajk. Ne preostaje im, kaže, ništa drugo.

‘Iako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dobilo preporuku Vlade Republike Hrvatske da kontaktira predsjednicu pregovaračkog odbora Sindikata, gospođu Biserku Sertić, te o učinjenom izvijesti Ured Vlade, to do danas nije učinjeno’, priopćeno je iz Samostalnog sindikata zaposlenika studentskih centara RH.

Štrajk će trajati do ispunjenja zahtjeva, piše srednja.hr .

Povratak na Net.hr