Play ponuda

NE ŽELITE LI MASNU KAZNU, DOBRO PROČITAJTE: / Policija će razmjestiti fiksne radare diljem Hrvatske. Evo popisa gradova

Image
Foto: Screenshot/MUP

U okviru ove nabave, osim fiksnih radara za 39,4 milijuna kuna, policija kupuje i stotinu ručnih uređaja za mjerenje brzine montiranih na tronošce,

2.10.2018.
7:16
Screenshot/MUP
Play ponuda

U okviru ove nabave, osim fiksnih radara za 39,4 milijuna kuna, policija kupuje i stotinu ručnih uređaja za mjerenje brzine montiranih na tronošce, namijenjenih za vanjsku upotrebu u dnevnim i noćnim uvjetima te u uvjetima smanjene vidljivosti.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da nabavlja uređaje za mjerenje brzine, takozvane radare, za koje procjenjuje da će potrošiti do 39,4 milijuna kuna, piše Novi list.

Image
POLICIJA NABAVLJA 3000 PANCIRKI: /

Svaku ćemo platiti 18 tisuća kuna, ukupan trošak je 53,9 milijuna kuna

Image
POLICIJA NABAVLJA 3000 PANCIRKI: /

Svaku ćemo platiti 18 tisuća kuna, ukupan trošak je 53,9 milijuna kuna

Namjerava kupiti 75 fiksnih sustava za automatsko mjerenje te 150 kućišta

Policija kani kupiti 75 fiksnih sustava za automatsko mjerenje brzine te 150 kućišta, što će biti montirano na stupove duž prometnica u više hrvatskih gradova. Sustavi za mjerenje brzine koje kupuje policija brzinu će mjeriti na minimalno dvije prometne trake, dolaznoj i odlaznoj.

U okviru ove nabave policija kupuje i stotinu ručnih uređaja za mjerenje brzine, namijenjenih za vanjsku upotrebu u dnevnim i noćnim uvjetima te u uvjetima smanjene vidljivosti, piše Novi list.

To nije sve, jer policija u okviru navedenog procijenjenog iznosa nabave od 39,4 milijuna kuna kupuje i 50 komada stacionarnih sustava za mjerenje brzine, koji su montirani na tronošce.

shimmer fallback
shimmer fallback

MUP ULAŽE 20 MILIJUNA KUNA U KAMERE ZA VOZAČE: Na čak 85 novih lokacija prijete kazne prijestupnicima

Policija dala tablicu montiranja uređaja za mjerenje brzine na stupove

Za razliku od stacionarnih uređaja montiranih na stupove, uređaje na tronošcima policija po potrebi premješta na lokacije planirane policijskim akcijama kontrole cestovnog prometa, piše Novi list.

Ono što će čitateljima i čitateljicama biti vrlo zanimljivo jest raspored stacionarnih kamera na stupovima. U okviru nabave ovih uređaja, koja podrazumijeva i instalaciju uređaja, policija je dala tablicu u kojoj otkriva u kojim će gradovima i u kojem roku uređaji za mjerenje brzine biti montirani na stupove pored prometnica.

Na određenim mjestima u kućišta će biti instalirani uređaji za mjerenje brzine, a na drugim pak mjestima bit će montirana prazna kućišta, kako bi djelovala preventivno, a u njih će se po potrebi moći montirati i uređaji za mjerenje brzine, ovisno o policijskoj procjeni.

shimmer fallback
shimmer fallback

Fiksni uređaji duž prometnica do 2020. godine

U kontinentalnom dijelu Hrvatske uređaje za instalaciju dobit će policijske uprave u Bjelovaru, Čakovcu, Koprivnici, Osijeku, Požegi, Sisku, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Vinkovcima, Virovitici i Zaboku. U priobalnom dijelu Hrvatske radare na stupovima rasporedit će policijske uprave u Dubrovniku, Gospiću, Puli, Splitu, Šibeniku i Zadru.

Fiksni uređaji duž prometnica bit će instalirani u razdoblju od ove do 2020. godine, piše Novi list.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda