NOVA OPTUŽNICA

‘NE VIDIM RAZLOG ZA ISKLJUČENJE KALMETE IZ HDZ-a’: Stier poštuje princip presumpcije nevinosti

Ministar vanjskih poslova i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier (HDZ) izjavio je novinarima da poštuje princip presumpcije nevinosti pa ne vidi ni jedan razlog da se iz stranke isključi Božidara Kalmetu, zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ova ministra mora, prometa i infrastrukture, kojeg je USKOK optužio da je zbog produkcije filma “Prometna renesansa Hrvatske” proračun oštetio za više od 600.000 kuna.

“Ne vidim ni jednog razloga za isključenje iz stranke. To u ovom slučaju, kao i u bilo kojem drugom slučaju gdje se poštuje presumpcija nevinosti, ne bi trebalo biti u pitanju, a drugo je što se tiče političkih implikacija budućih mogućih kandidatura”, rekao je Stier novinarima na okruglom stolu “Hrvatska u Europi – migracijski izazovi”.

Buduće kandidature raspraviti na stranačkim tijelima

Buduće kandidature treba raspraviti na stranačkim tijelima, dodao je. “To se još nije raspravljalo, i naravno pitanje na kojim stranačkim tijelima – prvenstveno pretpostavljam da je to naša županijska organizacija u Zadarskoj županiji”, kazao je Stier.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković odbio je komentirati Kalmetin slučaj rekavši kako sudske postupke ne može komentirati.

BOŽIDAR KALMETA

“Ne mogu komentirati sudske postupke , ni sudske niti postupke odvjetništva. Čuo sam da je podignuta optužnica, nakon toga ide optužno vijeće i ono će odlučiti je li ta optužnica pravovaljana, odnosno hoće li je potvrditi ili neće”, odgovorio je Butković na pitanja novinara nakon dodjele nagrada “Gospodarstvenik” i “Gospodarski događaj godine”.

NOVA OPTUŽNICA PROTIV KALMETE: Za nikad prikazani film ‘Prometna renesansa Hrvatske’ platio 612.000 kuna!

PLENKOVIĆ O OPTUŽNICI PROTIV KALMETE: ‘Pristupit ćemo tome vrlo oprezno i racionalno’

Nakon što je sud u aferi HAC Remorker nedavno potvrdio optužnicu protiv Kalmete, USKOK je podignuo još jednu optužnicu protiv njega i to zbog zloporabe položaja i ovlasti jer je, tvrde, mimo postupaka javne nabave produkciju filma “Prometna renesansa Hrvatske” dogovorio sa Fimi mediom, čime je Ministarstvo oštetio za 612.000 kuna.

Povratak na Net.hr