'Ne sudjelujem u pučevima za razliku od Mesića'

Bebić je poručio da ne sudjeluje u pučevima protiv institucija hrvatske države. Dodao je da nije sudjelovao niti u pokušaju puča u svrhu destabilizacije tih institucija 1994.

5.1.2010.
13:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, u povodu zahtjeva hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića za njegovom ostavkom zbog pokušaja puča u HDZ-u, poručio je kako on niti inicira niti sudjeluje u pučevima, pogotovo ne protiv temeljem Ustava i demokratski izabranih institucija hrvatske države, kao što su Hrvatski sabor, Vlada i predsjednik Republike.

arti-201001050240006"Nisam sudjelovao ni u pokušaju puča u svrhu destabilizacije tih institucija, ni 1994. godine u najdelikatnijoj i najtežoj fazi Domovinskog rata, kada je pokušaj puča predvodio tadašnji predsjednik Hrvatskog sabora Stjepan Mesić", poručio je Bebić.

U priopćenju se dodaje kako nije u tradiciji Hrvatskog sabora i predsjednika Hrvatskog sabora da iniciraju ili predvode bilo kakve pučeve.

Demokratsko je pravo svakog, pa i za 44 dana odlazećeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, na vlastito poimanje ustavnog poretka i demokracije uključujući tu i unutarstranačke demokracije, poručio je predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Prethodni članci:

arti-201001040593006 arti-201001040064006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali