Govor pred Remetincem

“NE SPOMINJE SE KARAMARKO”: Kosor odgovorila Sanaderu koji ju je teško optužio

Nasljednica Ive Sanadera na čelu vlade i HDZ-a Jadranka Kosor odgovorila je na njegove prozivke da se protiv njega vodi politički montiran proces i da je ona zatražila progon Sanadera od glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Prozvala je i Ustavni sud.

Nakon što je u srijedu navečer izašao iz Remetinca, Ivo Sanader ponovno je teško optužio bivšu predsjednicu HDZ-a i bivšu premijerku Jadranku Kosor za koju je rekao da je dala nalog Mladenu Bajiću za njegov progon, odmah drugi dan nakon što ga je izacila iz HDZ-a.

IVU SANADERA DOČEKALI POVICI “DI SU PARE!” Sanader odgovorio: “Tko je to dokazao?”

“Oni imaju cilj da ga obrane, a ja sam kao predsjednica Vlade imala cilj zaštititi državu i državne interese, Ustav i zakone”, kazala je Kosor za N1 Televiziju, naglašavajući da je DORH bio potpuno neovisno tijelo.

Znakovito ne spominjanje Karamarka

“Naravno da ja nisam mogla ni htjela utjecati na DORH, ni naređivati, niti tražiti nešto – jer bi to bilo protuustavno. Jednako tako nisam mogla ni htjela na bilo koji način zaustavljati DORH, USKOK i njihove čelne ljude te policiju u tome da rade svoj posao u progonu osumnjičenih za teška kaznena djela. Neprekidno se spominje i jedan sastanak s Bajićem, ali se nikako ne spominje – kao ni sada – da je na taj sastanak došao tadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, mislim da je to vrlo znakovito”, navela je Kosor.

Dodala je da taj sastanak nije bio tajan, te da je takvih sastanaka u vladi “bilo na desetke”.

“Ustavni sud se ponaša kao nadvlast”

“Pred osobom koja je danas izašla iz pritvora je težak put, ali ja s tim nemam veze”, kazala je Kosor.

Prozvala je i Ustavni sud.

“Država smo u kojoj se Ustavni sud ponaša kao vrsta nadvlasti, što je pitanje i za sljedeći saziv Sabora”, izjavila je bivša premijerka za N1 Televiziju.

SANADERA KOD KUĆE DOČEKALO CVIJEĆE: “Politikom se neću baviti, to je završena stvar”

U NJEGOVOM STILU: Youtuber Vitaly skočio Sanaderu na auto!

ĆAĆA NIJE ZABORAVIO DICU: “Pratit ću vas na Fejsu”

N1 Televizija/Danas.hr

Povratak na Net.hr