'Ne smijemo pitati za kartu jer znamo da cemo dobiti batine'

Kondukteri Hrvatskih zeljeznica u strahu idu na posao. U posljednjih mjesec dana nekoliko njihovih kolega na duznosti je fizicki napadnuto od strane putnika.

Sindikat zeljeznicara optuzuje upravu HZ-a da nije dovoljno napravila da zastiti svoje radnike. Jedan od napadnutih koduktera ispricao je svoje neugodno iskustvo za Dnevnik.hr.

Masnica i podljevi na oku stari su tek nekoliko dana. Ovog konduktera HZ-a na radnom su mjestu pretukla dvojica mladica, sve samo zato jer ih je pitao imaju li kartu. Isto pitanje prije 15-ak dana glave je skoro stajalo i jednog njegovog kolegu.

Napadi sve cesci

U posljednjih godinu dana fizicki napadi na konduktere dogadaju se barem jednom na mjesec. Sindikat zeljeznicara istice – napadi su cesci otkad je HZ smanjio broj djelatnika, pa samo jedan kondukter sada kontrolira cak devet vagona. Ljuti su na Upravu i zbog odnosa prema napadnutima.

”U slucaju takvih incidenata, uprava HZ putnickog prijevoza vlakovnom osoblju pruza svu potrebnu pomoc i nadoknaduje svu pretrpljenu stetu”, navodi Ivana Cubelic, glasnogovornica HZ putnickog prijevoza.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr