banner

DVOSTRUKA MJERILA

NE PRESTAJU STIZATI KRITIKE ZBOG UKINUTE ZABRANE: ‘Kolona sjećanja u Vukovaru ozbiljno će poljuljati povjerenje u rad i ugled Stožera’

‘Kolona sjećanja u Vukovaru ozbiljno će poljuljati povjerenje u rad i ugled Stožera’

Damir Bakić, saborski zastupnik platforme Možemo i redoviti profesor na PMF-u, rekao je danas za N1 da su iz Zeleno-lijevog bloka vrlo nezadovoljni načinom kojim se upravlja krizom.

“Svjedoci smo gubljenja povjerenja i autoriteta Stožera. To je plod neprincipijelnosti Stožera. Iz dana u dan dobivamo proturječne procjene o širenju pandemije i što trebamo poduzeti”, komentirao je Bakić.

Damir BakićFoto: Patrik Macek/PIXSELL

Dodao je da bi trebalo, kao što i Ivan Đikić savjetuje, da se osmisle mjere u više faza. “Osnovno je da svi budemo svjesni što nam je činiti i da znamo okolnosti u kojima se mjere pooštravaju ili ublažavaju”, rekao je.

Komentirao je i odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite, kojom je ukinuta zabrana okupljanja više od 50 ljudi radi obilježavanja blagdana, čime je omogućeno neograničeno okupljanje u Koloni sjećanja u Vukovaru.

Rekao je da je to “još jedan od elemenata koji su ozbiljno poljuljali povjerenje u rad i ugled Stožera. U upravljanju krizom vidimo puno neprincipijelnosti”.

STOŽER DONIO NOVU ODLUKU O JAVNIM OKUPLJANJIMA: I dalje su zabranjeni skupovi iznad 50 ljudi, osim u jednom slučaju

PLENKOVIĆ O KOLONI SJEĆANJA USRED PANDEMIJE: ‘Bit će dostojanstveno, u skladu s epidemiološkim okolnostima’

STOŽER DOBIO PORUKU OGORČENIH LIJEČNIKA: ‘To prlja sjećanje na žrtvu Vukovara i predstavlja čin licemjerja i kukavičluka’

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr