Najavio nove otkaze i ustvrdio kako nema loše vibre između njega i ljudi s juga

“HŽ Cargo sada plaća grijehe prošlosti. To je tvrtka koja je uz pad prometa povećala broja zaposlenih”, izjavio je u emisiji Hrvatskog radija ‘A sada Vlada’ Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture.

“Nevezano za odlazak 800 zaposlenih, Cargo mora ući u komercijalne vode i morat će otići još ljudi. Da su se ove mjere počele provoditi ranije (2009.) rezovi ne bi bili tako bolni”, dodao je. Cijeli paket mjera može uspjeti, kazao je ministar te pozvao upravu i sindikate da sjednu i nađu najbolje rješenje. Neminovno je, kazao je, da se smanji broj zaposlenih i da se plaće smanje 25 posto.

“Ne postoji neka loša vibra mene i ove Vlade glede hrvatskog juga”, komentirao je Dončić pitanje gledatelja koje se odnosilo na izgradnju Pelješkog mosta. Ministar je ponovio kako je Studija o izvedivosti Pelješkog mosta pokazala da je jedan od 2 ponuđena mosta – najbolje rješenje. Dodao je kako bi za Pelješki most sudija o izvedivosti trebala biti gotova do konca godine zajedno s cost-benefit analizom, a u rujnu 2015. će se zatvoriti financijska konstrukcija i moći će se krenuti s radovima. “Kod nas nema lažnih otvaranja”, kazao je Hajdaš Dončić.

http://vijesti.hrt.hr/ne-postoji-losa-vibra-izmeu-mene-i-ljudi-s-juga

Povratak na Net.hr