ODLAZAK GRADONAČELNIKA

‘NE MOGU PRIHVATITI DA GA NEMA’; Politička mentorica Milana Bandića: ‘Još očekujem da će se pojaviti i reći da je to bila dobra šala’

Neki kažu da mu je ona bila kao druga majka i politička mentorica

I danas se mnogi građani upisuju u Gradskom poglavarstvu u otvorenu Knjigu žalosti za gradonačelnikom, a uglavnom su to poruke zahvale preminulom gradonačelniku.

Profesorica i doktorica medicine i specijalist medicinske biokemije Ana Stavljenić Rukavina poznata je suradnica pokojnog Milana Bandića i članica njegove stranke ”Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti”.

“Još uvijek ne mogu prihvatiti tu činjenicu da Milana Bandića više nema. Još očekujem da će se pojaviti i reći da je to bila dobra šala. Takvu izjavu sam čula i od svojih kolega i kolegica u klubu zastupnika”, rekla je Rukavina za RTL.

BOZANIĆ VODI BANDIĆEV POGREB? Pjevat će mu Sveti Juraj i Stipaničev, a distanca je obavezna: ‘Žena je odlučila gdje će biti pokopan’

Mentorica i druga majka

Neki kažu da mu je ona bila kao druga majka i politička mentorica. No, kako ona vidi budućnost Zagreba, kakav bi trebao biti nasljednik Milana Bandića, nevezano za stranke?

“Teško je odgovoriti iz razloga što se jedan Milan Bandić rađa jednom u dugo, dugo vremena i takav čovjek teško da će se naći u našoj političkoj sferi. On je bio čovjek posebnog kova. Od toga da svi znamo da je bio neumoran u radu, da je volio ljude. Od ljudi koji su mu bili i neskloni činio je sebi prijatelje.”

Za kraj je izdvojila njegove vrline.

“Rekla bih da je njegova vodilja kroz cijeli život bilo upravo to, voljeti čovjeka i činiti za čovjeka sve što mu treba. Dakle, čovjekoljublje, domoljublje, visoka doza solidarnost i visoki kontinuitet traženja svega što može pomoći ljudima da se osjećaju sigurno. Ta socijalna pravednost su ga krasili kroz cijeli život.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr