GOSPODARSKA ZONA

NE BJEŽE SVI IZ SLAVONIJE: U Antunovac kraj Osijeka doselilo se čak 60 mladih obitelji

Čak 60-ak mladih obitelji doselilo je u slavonsko mjesto Antunovac, nedaleko od Osijeka. Općina je izvukla milijune iz europskih fondova.

Među njima su Danijela i Mario Sitar koji su sa  dva sina doselili prije devet godina iz Antina u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Kažu da nisu požalili jer je djeci dobro, blizu je škola, grad, fakultet… Otvorili su obrt.

Branitelji uživaju u poljoprivredi

Isto je napravila obitelj Gici koji imaju svoj OPG. Pobjegli su iz grada i sada se bave ratarstvom, stočarstvom i voćarstvom, javlja HRT.

“Bili smo branitelji oboje i ovo nam se učinilo kao pozitivan i dobar put da imamo što raditi. Poljoprivreda nas opušta i jako nam dobro dođe”, kaže Marijana Gici.

Antunovac ima sve, od komunalne infrastrukture, biciklističkih staza i drugog što i privlači mlade obitelji.

Gospodarska zona se širi

“Općina čini sve ono što jednu mladu obitelj čini zadovoljnom”, rekao je Ivan Anušić (na slici), načelnik općine Antunovac. Tajna je u kontinuiranom ulaganju. Prate se svi trendovi i natječaji fondova Europske unije, kaže Anušić za HRT.

Lani su pojeftinili mještanima sustav gospodarenja otpadom. Proveli su 15 projekata iz Fonda za energergetsku učinkovitost i zaštitu okoliša u općini vrijednih 5,7 milijuna kuna, dodaje Anušić.

Na ulazu u mjesto je i gospodarska zona koja se širi. Priliku je vidio i strani ulagač koji tamo ima distributivni centar a u planu je i proizvodni pogon, govori Mario Šoštarić, direktor. Svi su zaposleni iz Antunovca. Uz posao, ovdje su mnogi pronašli svoj mir.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr