Popis želja

NAVEO SVOJE UVJETE: Ivan Lovrinović otkrio za koga će se opredijeliti odmetnuti mostovci

Ivan Lovrinović za Dnevnik.hr progovorio je hoće li on i još dvojica bivših mostovaca podržati raspuštanje Sabora ili novu Vladu na čelu s HDZ-om te koji su njihovi uvjeti.

“Odmetnuti” zastupnici Mosta Lovrinović, Juro Martinović i Ivica Mišić osnivaju vlastiti zastupnički klub u Hrvatskom saboru, a zahtjev za to u četvrtak je upućen u saborske službe.

PRIPREMA ZA PRESLAGIVANJE? Trojica odmetnutih zastupnika Mosta osnivaju svoj klub u Saboru

U medijima se od početka krize vlasti nagađa kako će stati uz HDZ, no Lovrinović ima svoje uvjete.

‘Nitko neće dobiti naše ruke bianco’

“To će ovisiti o dvije stvari, o programu i o ljudima koji će se predstaviti odnosno ponuditi za nove ljude koji će voditi vladu. Nama trojici iz Mosta, gospoda Mišić, Martinović i ja, nama je presudno važno provođenje programa odnosno ono zašto smo se izvorno zalagali u Mostu.

Mi smo vidjeli posljednjih mjeseci da je Most tj. Božo Petrov sve više odustajao od tih reformi, odmicao se od monetarne reforme, porezne reforme, nove demografske politike je često mijenjao mišljenja i mi smo prema tome odlučili da osnujemo svoj nezavisni klub u Sabor.”

Ističe i kako nitko neće dobiti njihove “ruke” bianco pa niti Zdravko Marić, o kojemu se špekulira kao mandaru.

“Gospodina Marića poznajem kao jednog staloženog, mirnog čovjeka koji se ne zalijeće međutim nikome nećemo dati povjerenje. Prije svega, mora se sjesti. Mi nismo ni s kim razgovarali ni o programu, a nećemo se voditi nikakvim ponudama za ovo ili ono mjesto jer takvih ponuda da smo htjeli bilo je već prilikom izbora vlade i izglasavanja proračuna” poručuje Lovrinović.

‘SPREMAN SAM BITI MANDATAR’: Tolušić otkrio tko će sve podržati HDZ u preslagivanju Vlade

(NE)OČEKIVANI REZULTATI VELIKE ANKETE: Doznajte kako bi izgledao Sabor ako kriza završi novim izborima!

Na godinu gubimo dva Pelješka mosta

Nije odgovorio niti želi li možda on neku ministarsku fotelju. “O tome nisam razmišljao niti razgovarao. Nama je presudno važno da svi budemo odgovorni, da konačno riješimo ovu političku sapunicu i da građani počnu normalno funkcionirati i da gospodarstvo ne trpi štete.

Samo zbog toga raste politički rizik i samo jedno postotno povećanje kamatnih stopa na naš vanjski dugo koji iznosi 47 milijardu eura značio bi godišnje povećanje obveza za 470 milijuna eura, a to je otprilike dva Pelješka mosta.”

“Mi smo u okviru Domoljubne koalicije zajedno s Mostom. Pokušat ćemo iskoristiti situaciju da vidimo postoje li racionalno rješenje, trojica moraju otići jer u tom trijumviratu svak’ svakoga drži za vrat i to ne može funkcionirati.”

Naglasio je i kako se ne boji izbora, ali to, kaže, ne ovisi o njima: “Ako nema racionalnog rješenja mi smo u stanju biti sami i onda se ionako ide na izbore. Mi od izbora ne bježimo. Presudno je da se ovdje nitko ne igra, ne eksperimentira, jer mi smo mlada zemlja i demokracija i trebaju nam ozbiljni i odlučni ljudi, a toga do sada nije bilo. ”

Više o krizi vlasti pročitajte OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr