TRILER NA NERETVI

DRAMATIČNA BORBA U METKOVIĆU: Kandidatkinja Mosta dobila 182 glasa više od HDZ-ovog, oboje idu u drugi krug

Na stranicama Državnog izbornog povjerenstva tek su iza ponoći prvi put objavljeni privremeni i nepotpuni rezultati izbora za gradonačelnika odnosno gradonačelnicu Metkovića te za tamošnje Gradsko vijeće.

Iako nevelik, Metković je postao grad u kojem su ovi lokalni izbori dočekani s najvećim nestrpljenjem, ali i napetošću zbog raskola koji se na nacionalnoj razini dogodio između Mosta (stranke potekle iz Metkovića) i HDZ-a.

Mrtva utrka mostovke Ujdur i hadezeovca Milana

Prema rezultatima prebrojanih glasova na svim biračkim mjestima, kandidatkinja Mosta Katarina Ujdur dobila je 3629 glasova odnosno 40,56 posto, dok je kandidat HDZ-a Dalibor Milan  dobio 3447 glasova ili 38,53 posto.  Dakle, razlika među njima bila je samo 182 glasa i oboje će u drugi krug. Treći je bio Stipe Gabrić Jambo, kandidat HSS-a, s osvojenih 13,68 posto glasova.

Petrov: Nećemo koalirati ni s kime

Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je da Most neće ni s kime koalirati i dodao da je Most osvojio najviše glasova.

‘Mi nećemo ni s kim koalirati, mi ćemo davati dobre projekte, a oni su ti koji trebaju pokazati odgovornost i prihvatiti te projekte’, rekao je Petrov. Situaciju u Metkoviću predsjednik Mosta ne smatra podbačajem svoje stranke.

‘Ne bih se složio da smo podbacili. Most je dobio najviše glasova, ostvarili smo odličnu pobjedu u prvom krugu. Idemo u drugi. SDP, HDZ i Jambo su ove izbore zajednički odradili’, rekao je Petrov za N1.

Ovaj broj glasova u situaciji u kojoj se Most mnogima zamjerio, smatra Petrov, velik je uspjeh. Ističe da će u drugom krugu u Metkoviću pobijediti kandidatkinja Mosta, Katarina Ujdur.

U izborima za Gradsko vijeće bilo je podjednako tijesno. Lista Mosta osvojila je 40,81 posto glasova, a HDZ-ova 38,26 posto. I tu je razlika u broju glasova bila vrlo mala: 3361 naspram 3151 što je tek 210 glasova više za Most. U Gradsko vijeće ušao je i HSS s Gabrićem kao nositeljem liste, osvojivši 12,36 posto glasova. Glasovi Gabrićevih birača očito će biti presudni u drugom krugu izbora za gradonačelnika/icu.

Povratak na Net.hr