NE, NE, NE, NE...

NASTAVNICI SU POKAZALI PREMIJERU ŠTO MISLE O NJEGOVOJ PONUDI: ‘Pa mi si ne možemo pljunuti u lice’

Sindikati će danas i sutra dati svojim članovima da se izjasne o ponudi Vlade, no sudeći po mnoštvu poruka i objava na društvenim mrežama odgovor će biti jednoglasno – ne

Kasno sinoć, nakon maratonskog sastanka u Banskim dvorima s predstavnicima školskih sindikata, predsjednik Vlade Andrej Plenković obznanio je ponudu koja uključuje paket postupnog povećanja plaća od 10,40 posto u 2020. godini te plaćanje svih dana provedenih u štrajku. Predstavnici sindikata tom su ponudom bili djelomično zadovoljni naglasivši da “to nije ono što su tražili”. A tražili su povećanje koeficijenta na 6,11.

Sindikati će danas i sutra dati svojim članovima i svima koji su sudjelovali u štrajku u školama da se izjasne o ponudi Vlade. U međuvremenu, štrajk se nastavlja.

Prozreli su premijerov prepakirani paket

Kakav će biti ishod tog izjašnjavanja već danas su mnogi učitelji i profesori dali do znanja na društvenim mrežama. Facebook je pun njihovih fotografija i komentara kojima nedvosmisleno poručuju premijeru i Vladi – ne! U tim komentarima ističu kako su prozreli premijerov prepakirani paket s ponudom.

“Tolika borba da biste vi izašli s ponudom tri posto na dodatke?! Ne, hvala!!”; “Sad više nije 2+2, sad je 3+1, glupi nismo!”; “”Stara ponuda 2+2, nova ponuda 3+1. Sindikati, jeste li vi normalni??? Pošto obraz???”; “Ma ne znam zašto uopće ide taj referendum? Ponudili veliko NIŠTA.”; “Ne trošite vrijeme na takve ponude. Pa mi si ne možemo pljunuti u lice. Objasnite svima jednostavno: ne zanimaju nas novci nego pravedan položaj na vladinoj rang-listi!”…

To su tek neki od odgovora prosvjetara na premijerovu ponudu.

Povratak na Net.hr