NOVA PRIJAVA

NASTAVLJAJU SE UHIĆENJA HULIGANA: Iza rešetaka završio još jedan, napadao je navijače u St. Etienneu

Nastavlja se rasvjetljavanje svih okolnosti izgreda hrvatskih huligana s početka Europskog nogometnog prevenstva koje je nedavno završeno u Francuskoj.

Uhićen je još jedan mladić kojeg se sumnjiči za izazivanje nerada na utakmici Hrvatska-Češka. Riječ je o 20-godišnjaku protiv kojeg je postupak pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Poticao na nasilje

On je, kako stoji u prijavi, 17. lipnja oko 19.40 sati u francuskom gradu Saint–Etienneu, tijekom nogometne utakmice na stadionu Geoffroy Guichard između reprezentacije Hrvatske i Češke zajedno s više osoba fizički napadao ostale navijače s obilježjima hrvatske reprezentacije i poticao ih na nasilje.

navijači huligani

Zato mu je na teret stavljeno kazneno djelo izazivanja nereda za što je zakonom predviđeno od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Zabrana odlaska na utakmice

Ministar unutarnjih poslova u opozvanoj Vladi Vlaho Orepić nedavno je potvrdio da su protiv 13 osoba podnijete prijave zbog nereda u St. Etienneu, no u prvom trenutku trojica nisu bila dostupna policiji.

UHIĆEN JOŠ JEDAN HULIGAN IZ FRANCUSKE: Iza rešetaka završio i mladić (23) iz Zadra

Tužiteljstvo je od suda zatražilo da se 20-godišnjaku odredi istražni zatvor s obzirom na to da postoji bojazan da bi mogao ponoviti slično nedjelo ili pak pokušati ometati istragu. Sud je na kraju odredio mladiću istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke, a kad izađe na slobodu neće smjeti napuštati mjesto boravka, ni posjećivati sportska događanja.

MEĐU UHIĆENIM NAVIJAČIMA JE I JEDAN VRHUNSKI SPORTAŠ: ‘U šoku sam da bi svojim kolegama mogao napraviti nešto takvo’

Povratak na Net.hr