NASTAVLJA SE SUĐENJE IVICI TODORIĆU ZA 'MANJU' AFERU AGROKOR: / Tereti ga se da je iz koncerna izvukao 1,2 milijuna eura

Posljednja rasprava održana je početkom ožujka,

29.6.2020.
8:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Danas bi na Županijskom sudu u Zagrebu trebalo biti nastavljeno suđenje bivšem vlasniku koncerna Agrokor Ivici Todoriću i još trima suoptuženima, započeto početkom ožujka ove godine. Todoriću se sudi zbog optužbi da je Agrokor oštetio za 1,2 milijuna eura. Uz njega su na optuženičkoj klupi i Ante Huljev, Piruška Canjuga te švicarska državljanka Nicole de Rossi.

Todorića napustili odvjetnici, sud mu odredio druge

Spomenuti iznos, prema optužnici, završio je na računu švicarske tvrtke Sigman Invest AG. Konkretnije, piše Večernji list, Agrokor je Švicarcima izdao račun za savjetodavne usluge, no tužiteljstvo tvrdi da te usluge nisu obavljene. Todorić i suoptuženici odbacuju krivnju.

Posljednja rasprava održana je početkom ožujka, a suđenje je tada odgođeno jer je Todorić ostao bez odvjetnika nakon što mu je punomoć otkazao braniteljski tim Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. Sud je Todoriću, usprkos njegovom negodovanju, odredio odvjetnike po službenoj dužnosti - Ljiljanu Planinić i Željka Žganjera. Žganjer bi ga, k tomu, trebao zastupati u suđenju za veliku aferu Agrokor, čiji je sudski postupak također zapeo. Naime, istraga protiv Todorića i još 14 osoba osumnjičenih da su oštetili Agrokor za 1,2 milijarde kuna, pokrenuta je u listopadu 2017. godine, a u međuvremenu su probijeni svi zakonski rokovi za okončanje istrage.

Istraga još nije dovršena, a novac je potrošen

Večernji list piše kako na upit o tome kada će biti okončana istraga u Županijskom državnom odvjetništvu jedino kažu da je "istraga u tijeku te da će o okončanju istrage i državno-odvjetničkoj odluci javnost biti pravovremeno obaviještena".

Neslužbeno se doznaje da je istraga zapela na financijsko-knjigovodstvenom vještačenju koje je provela poljska tvrtka KPMG, jer u Hrvatskoj nije bilo vještaka koji su bili dovoljno educirani za izradu financijskog nalaza. Nakon što je nalaz financijsko-knjigovodstvenog vještačenja, napisan na 400 stranica, dostavljen obranama, one su imale niz primjedbi i pitanja, pa je u tijeku nadopuna vještačenja.

Tužiteljstvo je na istragu dosad potrošili 12.898.544 kune od ukupno doznačenih 12,9 milijuna kuna, a samo je na spomenuto vještačenje potrošeno 10,8 milijuna kuna.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali