Nastavlja se rat za Inu, Vrdoljak ima plan kako nadmudriti Mađare

Hrvatskoj strani u prilog ide i presuda Vrhovnog suda, kojom je potvrđena krivnja bivšeg premijera za uzimanje mita radi davanja MOL-u prevelikih glasačkih prava u Ini.

Nastavlja se rat MOL-a i Vlade oko Ine, a nova bitka mogla bi se, kako se ovih dana može čuti od upućenih, odigrati već sljedećeg tjedna, na Glavnoj skupštini Ine, sazvanoj za utorak, 24. lipnja, piše Jutarnji list.

Prema nekim informacijama, naime, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak razmatra mogućnost okupljanja dioničara, koji Upravi i Nadzornom odboru Ine ne bi dali razrješnicu. Riječ je zapravo o tome da dioničari iz (uvjetno rečeno) hrvatskog bloka u Ini, Upravi i Nadzornom odboru kompanije ne bi dali prolaznu ocjenu za njihov rad u prošloj godini. Umjesto toga, pokazali bi im crveni karton. Posljedica bi bio pad Uprave, koju bi opozvao Nadzorni odbor, ali i rušenje Nadzornog odbora, kojeg bi opozvala Glavna skupština.

Dioničari će prethodno morati prihvatiti izvješće o poslovanju Ine u prošloj godini, te o pokrivanju njenih gubitaka u 2013. godini. Upravo bi gubitak Ine u 2013. od oko 1,6 milijardi kuna, koliko god on bio ponajprije rezultat produljene recesije u Hrvatskoj i situacije u Siriji, hrvatskim dioničarima mogao poslužiti kao opravdanje za ovakav potez. Hrvatskoj strani u prilog ide i presuda Vrhovnog suda, kojom je potvrđena krivnja bivšeg premijera Ive Sanadera za uzimanje mita radi davanja MOL-u prevelikih glasačkih prava u Ini.
http://www.jutarnji.hr/otkrivamo-vrdoljakov-plan-za-povratak-ine-pod-hrvatsku-kontrolu/1200067/

Povratak na Net.hr