Reakcije i prepucavanje zbog reakcije predsjednike Zorana Milanovića na obilježavanju 25. obljetnice "Bljeska" u Okučanima te njegova odlaska zbog HOS-ove zastave i natpisa "Za dom spremni" koju su nosili neki prisutni ne jenjavaju. Od jučer HDZ-ovi ministri i visokopozicionirani verbalno napadaju Milanovića zbog tog postupka dok ga ljevica brani.

No, HDZ ne staje jer su na svojoj službenoj stranici objavili fotografiju šefa SDP-a Davora Bernardića na kojoj je i HOS-ova zastava. Time su, da se iščitati, htjeli ukazati na licemjerstvo među ljevičarima pa su pitali Milanovića i sve ostale koji ga podržavaju hoće li osuditi ovu Bernardićevu "provokaciju".

"Hoće li Milanović, Beljak, Mrsić, Peović i Mrak Taritaš najoštrije osuditi ovu Bernardićevu 'provokaciju'? Uslikao se pokraj znakovlja HOS-a - koje je legalizirala SDP-ova Vlada još za mandata Ivice Račana - umjesto da demonstrativno napusti obilježavanje masakra u Borovu Selu? Voljeli bismo da se ljevica napokon dogovori sama sa sobom, a mi ćemo se i dalje, poštujući svakog hrvatskog branitelja i svaku žrtvu u Domovinskom ratu, nastaviti boriti protiv Covid-19 i uspješnim mjerama Vlade RH štititi radna mjesta i hrvatsko gospodarstvo", napisali su HDZ-ovci uz fotografiju.