KRAŠ, DUKAT, PODRAVKA...

NAJVEĆI DOBAVLJAČI VEĆ IMAJU STRATEGIJU ZA TODORIĆA? Oglasio se i Agrokor: ‘Stvara se kriva slika’

Najveći dobavljači Agrokora za sutra su najavili sastanak na kojem će raspravljati o zajedničkoj strategiji prema Agrokoru i vjerovnicima.

Ova vijest stiže dan nakon što se doznalo kako Sberbank želi svoje ljude u Upravi Agrokora.

SAD JE SLUŽBENO, SBERBANK ŽELI SVOJE LJUDE U UPRAVI AGROKORA: ‘Zašto su se kršili ugovori i zbog čega je bilo problema s dobavljačima?’

Sberbank te drugi glavni vjerovnici hrvatskog koncerna Agrokor sastat će se kako bi raspravili o postavljanju ljudi u upravljačka tijela kompanije. Vjerovnici žele kontrolirati trenutne operacije i dobiti mogućnost promptno reagirati na promjene. Tema razgovora bit će i tromjesečni plan za likvidnost Agrokora, koji bi trebao biti odobren ovih dana, javlja HRT.

Predstavnici Podravke, Francka, Dukata, Kraša i Vindije žele sutra razgovarati o zajedničkoj strategiji prema Agrokoru i vjerovnicima te dogovoriti kako će dalje poslovati.

Najveći dobavljači navodno nisu zadovoljni jer, iako Sberbanka jest najveći pojedinačni vjerovnik, oni smatraju kako su jači od Rusa te da trebaju imati priliku artikulirati svoje pozicije, javlja RTL.

Požalili su se da se institucije nisu dovoljno angažirale. To je izazvalo reakciju Vlade.

‘Vlada RH i dalje aktivno prati razvoj situacije u Agrokoru. Predstavnici Vlade RH sastali su se u više navrata se menadžmentom kompanije, kao i s domaćim i stranim vjerovnicima čije su odluke i sudjelovanje presudni za iznalaženje najboljih rješenja i takve će razgovore ovaj tjedan započeti i s predstavnicima najvećih dobavljača Agrokora’, izjavili su u Ministarstvu gospodarstva.

Poslali priopćenje

Agrokor je posljednjih dana glavna tema u medijima. Iz te kompanije su u nedjeljno popodne poslali priopćenje u kojem navode kakvo je stvarno stanje stvari.

‘Do javnosti ovih dana dolaze razne informacije o Agrokoru, među njima i velik broj nepotpunih i netočnih informacija koje mogu stvoriti iskrivljenu sliku o kompaniji i poziciji u kojoj se ona nalazi.

Poštujući veliki javni interes, želimo ponoviti da je Agrokor najveća hrvatska i regionalna kompanija, koja ima snažne brendove, jaku tržišnu poziciju i kvalitetne zaposlenike. Ukupan Agrokorov prihod čini 15% hrvatskog BDP-a i jedan je od pokretača gospodarskog razvoja, prvenstveno u prehrambenoj i poljoprivrednoj proizvodnji.

Smiruju paniku

Pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nije upitna. Menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sustava i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih svojih dionika, vodeći prvenstveno računa o zaposlenicima i njihovim radnim mjestima te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obveze. Odabrani model uskoro će biti prezentiran svim ključnim partnerima i zaposlenima. Agrokoru će biti prihvatljiv samo onaj model koji ne bi išao nauštrb naših zaposlenika i naših dobavljača i koji će u potpunosti štititi njihove interese, a u suglasju je s našim investitorima.

Važno je naglasiti da u tom procesu imamo snažnu podršku svojih ključnih sudionika.

Repozicioniranje kompanije omogućit će daljnji razvoj kako naših kompanija, tako i naših poslovnih partnera/dobavljača’, priopćeno je iz Agrokora.

Povratak na Net.hr