Šok za šokom

NAŠLA ZMIJU U WC ŠKOLJCI! “Nismo nadležni u Splitu, zovite Zagreb”

Jeste li ikada pomislili kad sjednete na zahodsku školjku da vam ispod ne bi provirila kakva pantagana, zmija ili neka druga beštija? Vjerojatno mnogi jesu.

Upravo se to dogodilo stanovnici Kučina kod Solina Sonji Delić,  kojoj se u WC školjci pojavila zmija duga jedno metar, piše Slobodna Dalmacija.

“Doživila san šok”

“Jedina je srića šta van ja iman običaj uvik prije pustit malo vodu iz vodokotlića, i uvik spustim poklopac. Tako sam je i spazila. Taman sam krenila, kad vidin ispod mene nešto tamno, sklupčano. Prvo mi se učinilo da je možda unuk unutra ubacija kakvu crnu gumu ili nešto, a onda… šok! A, šta da van kažen, doživila san šok kad san shvatila da je to neka zmijurina”, ispričala je Sonja čiji se dom nalazi pod padinama Mosora.

“Bandić bi to brzo riješija”

Odmah je poklopila školjku i nazvala veterinarsku stanicu u Splitu, ali kako je bio vikend, vjerojatno nisu radili, pa je potom nazvala 112. Tamo su je uputili da mora zvati Zagreb, jer u Splitu nema nikoga zaduženog za zmije!

“A, Bože dragi, pa šta san ja tribala, čekat da mi dođu iz Zagreba. Ko zna, možda bi Bandić doša, on bi to sigurno brzo i riješija”, našalila se Solinjanka.

Rekli su joj da zmiju nikako ne smije ubit, jer je možda riječ o zaštićenoj vrsti, pa bi je mogli kazniti i s 40 tisuća kuna.

Bezopasni blavor

“Ma, nisan mogla virovat šta mi taj čovik govori!? Šta san tribala, čekat da zmija izleže jaja ili je uzet za vrat, malo je prošetat pa u šumu”, kaže za Slobodnu Dalmaciju Sonja, ističući kako nitko isprva nije mogao znati je li to bila neka otrovnica ili kakva bezopasna zmija.

Na kraju su joj došli pomoći vatrogasci koji misle da je riječ o malo većem blavoru koji je bezopasan.

Slobodna Dalmacija/Danas.hr

Povratak na Net.hr