Play ponuda

NASILNO PONAŠANJE U ZADARSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI: / Prvašića ozlijedio problematični učenik; Ravnateljica obavijestila policiju i Ministarstvo

Image

Trenutno je u postupku izricanje pedagoške mjere ukora za starijeg učenika

6.6.2019.
23:09
Play ponuda

Prije nekoliko dana u zadarskoj Osnovnoj školi "Bartul Kašić" dogodio se incident u kojemu je ozlijeđen učenik prvog razreda i to nakon što ga je napao dvije godine stariji razredni kolega koji ponavlja razred, od ranije poznat po problematičnom ponašanju, izvještava Slobodna Dalmacija.

Nemoguće je saznati kako je došlo do ovog incidenta te kakve su ozlijede učenika prvog razreda jer se sve službene institucije uključene u ovaj slučaj pozivaju na zaštitu djece. Ministarstvo je priopćilo da im je zadarska škola dostavila informacije o nasilnom ponašanju, a ravnateljica je o incidentu obavijestila sve nadležne institucije, uključujući Ministarstvo, policiju i nadležni Centar za socijalnu skrb.

"Trenutno je u postupku izricanje pedagoške mjere ukora", potvrdili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, dodajući kako se radi o učeniku koji živi u nepovoljnim socioekonomskim prilikama i kako je u postupku utvrđivanje primjerenog oblika školovanja.

Iz zadarske policije su Slobodnoj Dalmaciji rekli kako je obrada događaja u tijeku i kako provjeravaju sve navode, a u školi su također potvrdili da se incident dogodio i da su poduzeli sve po Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima koji traži hitno poduzimanje svih mjera da se zaustavi i prekine aktualno nasilno postupanje prema djetetu.

Image
DJEVOJKE IZGUBILE KOMPAS TIJEKOM NORIJADE: /

Četiri maturantice potukle se u školi, šake su letjele na sve strane

Image
DJEVOJKE IZGUBILE KOMPAS TIJEKOM NORIJADE: /

Četiri maturantice potukle se u školi, šake su letjele na sve strane

Play ponuda
Play ponuda