Naš biser je među deset najsigurnijih gradova u svijetu, samo postoji jedna opasnost

shimmer fallback

Dubrovnik se nalazi među deset najsigurnijih gradova u svijetu prema izvještavanju stranih portala.

15.1.2015.
9:06
Play logo

Prema izvještavanju stranih portala therichest.com i TripAdvisor-a Dubrovnik se nalazi među deset najsigurnijih gradova svijeta.

Therichest.com koji ga smješta na visoko treće mjesto tako kaže kako je "Dubrovnik iznimno siguran grad, toliko siguran da većina turističkih vodiča upozorava samo na opasnost skliskih ulica" dok Catherine Northington iz TripAdvisora koja ga je postavila na šesto mjesto primjećuje da je "stopa kriminala u gradu vrlo niska kad se uspoređuje sa zapadnoeuropskim i američkim standardima, a sitni kriminal gotovo da i ne postoji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje sigurnosti u Dubrovniku tijekom ljeta na visokoj razini

Visoko kotiranje rezultat je brojnih anketa koje su provedene na temu sigurnosti u turističkim odredištima svijeta. Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske javljaju da se stanje sigurnosti tijekom trajanja turističke sezone održava na najvišoj mogućoj razini.

Unatoč tome da je Dubrovnik u 2014. godini zabilježio rekordan broj turističkih posjeta i da broj turista iz godine u godinu raste, tijekom protekle godine zabilježen je pad ukupnog broja kaznenih djela za više od 3 %, čime je nastavljen trend pada kriminaliteta kao i prethodne 2013. godine kada je na području Dubrovnika zabilježeno smanjenje za 13%.

Pad imovinskih delikata

Play logo

U protekloj 2014. godini posebno se ističe pad imovinskih delikata za gotovo 20% te smanjenje kaznenih djela s elementima nasilja za više od 60%. Također zabilježen je i pad broja prekršaja kojim se narušava javni red i mir. Bitno je primijetiti i povjerenje koje Dubrovnik dobiva po pitanju organizacije događaja. Primjerice prošle godine u Dubrovniku organiziran je Susret hrvatske katoličke mladeži, Croatia Forum, sastanak lidera Brdo-Brijuni procesa kao i posjet njemačke kancelarke Angele Merkel. Skupovi su protekli bez ijednog incidenta, izvijestio je MUP na svojim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica da nas pojedini svjetski mediji svrstavaju među najsigurnije turističke svjetske destinacije, za našu Policijsku upravu i sve njezine djelatnike predstavlja jedno veliko priznanje. Naši prioriteti su i u budućem razdoblju zadržati ovako visok stupanj sigurnosti kako gostiju tako i naših građana", zaključuje načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo