UZNEMIRENI STANARI

NARKOMANSKI TEROR U SREDIŠTU ZAGREBA: ‘S krova lifta pala mi je igla za drogiranje na glavu!’

Teško je zamisliti kroz što sve prolaze stanari relativno nove zgrade na Šestinskom dolu udaljene svega 500-tinjak metara od Ilice kod Sv. Duha.

Mjesecima su upozoravali predstavnicu stanara što se događa u zgradi. Provale, krađe, nasilni ulasci u zgradu, krikovi u gluho doba noći, buka, smeće po hodnicima i garažama.

Njihovi vapaji ostali su bez rezultata, no ono što se dogodilo proteklih dana, izazvalo je bijes stanara, pa je sada o svemu obavještena policija.

Dok se vozio liftom jednom je ocu doslovce s krova moderno uređenog i panoramskog lifta pala narkomanska igla na glavu!

‘Netko je zagurao narkomanski pribor i hrpu smeća u prostor koji zatavara osvjetljenje lifta’, kaže nam čitatelj Net.hr-a koji živi u zgradi.

‘Zgrada je jedva stara desetak godina, bila je lijepo i moderno uređena i mnogi su kupili stanove ovdje. Oko 50% vlasnika stanova ovdje ne živi nego su stanove dali u najam. To što se ovdje viđa, ne možete zamisliti. Ne znate tko su vam susjedi, tko su ti ljudi koji prolaze pored vas svaki dan i koriste zajedničke prostore. Devastiraju zgradu, nasilno ulaze kroz garažu u liftove, a mi smo potpuno nemoćni’, poručuje.

No, stanarima je sada prekipjelo i tvrde na ovome neće stati.

‘Bila je policija, uvjerni smo da narkomani koriste jedan od stanova u zgradi. Zamislite da se vaše dijete nabode u liftu na narkomansku iglu. Biste li imali milosti ili sućuti prema narkomanu? Bojimo se da će netko uzeti stvari u svoje ruke i krenuti u rješavanje problema’, upozorava.

Predstavnica stanara, kaže stanar, zgradu je prepustila totalnoj anarhiji. Potpuno je nezainteresirana za probleme i njezin izgovor je ‘nemamo novca na računu pričuve’. Tvrtka koja brine o održavanju zgrade upućuje ih na predstavnicu stanara i tako u krug to traje već godinama.

‘Želimo zaštitu zgrade, želimo stati na kraj ovome teroru prije nego se dogodi neko zlo’, kaže uznemireni stanar.

Povratak na Net.hr