NEPOSLUŠNI ODMETNICI

NAPETI ODNOSI U HDZ-u: Plenković i vrh stranke spremaju sankcije za pobunjenike u Saboru

Jedan od bliskih suradnika šefa SDP-a Andreja Plenkovića otkrio je kako vrh stranke sprema sankcije članovima Kluba HDZ-a koji ne budu u Saboru glasovali po dogovoru Kluba, piše Večernji list.

One zastupnike koji budu u Saboru glasovali ‘po svom’, mimo dogovora Kluba, HDZ više neće smatrati dijelom Kluba. Potreban broj ruku u Saboru osigurat će i bez njih. Do takvog je dogovora došlo nakon što u petak desetak HDZ-ovaca nije glasovalo za skidanje imuniteta zastupniku Stevi Culeju.

NAPETO JE! NEPOSLUH U HDZ-u: Dio zastupnika odbio glasati protiv Culeja, Plenković ih jedva smirio

‘Osigurat ćemo saborsku većinu i bez zlonamjernih’

Od tada je situacija napeta. Plenkovićev suradnik za Večernji list je rekao da postoji dio zastupnika koji se ne slažu s njegovim odlukama i promjenama u stranci, ali, kako kaže, pogubno je njihovo uvlačenje u igru Steve Culeja.

stevo-culej
Stevo CulejFoto: Patrik Macek/PIXSELL

Šef Kluba zastupnika Branko Bačić napravio je u cijeloj situaciji propust jer nije na vrijeme uvidio da će skidanje imuniteta Culeju biti problematična situacija. Izvor je rekao da će se saborska većina osigurati i bez tih ‘zlonamjernih’ zastupnika, no nije ih imenovao.

‘BUDI FACA PA SAD SKIDAJ PLOČE!’ Culej ostao bez imuniteta, HDZ-ovci se međusobno posvađali, Plenković dojurio u Sabor

Bivši ministri među nezadovoljnima

Ipak, Večernji piše da je Zlatko Hasanbegović zasigurno jedan od nezadovoljnih HDZ-ovaca. Tu je i Miro Kovač, Anton Kliman te sam Culej. Trojica bivših ministara dolaskom Plenkovića postali su tek saborski zastupnici pa se pretpostavlja da ‘nemaju što za izgubiti’ suprotstave li se šefu stranke.

Povratak na Net.hr