Greška u koracima

JOŠ JEDAN SKANDAL U MINISTARSTVU PRAVOSUĐA: Ministar Šprlje protuzakonito zaposlio svoju pomoćnicu!

Pomoćnica ministra pravosuđa Maja Grubišin mjesec dana radila je nezakonito, obavljajući poslove u djelokrugu tajnika ministarstva putem ugovora o djelu, piše Novi list.

To je, prema Zakonu o državnim službenicima nedopustivo, jer zakon dopušta da se putem ugovora o djelu, i to “iznimno, ovisno o organizaciji i potrebama službe” vanjskim pružateljima usluga mogu povjeriti pomoćno-tehnički poslovi.

Radila na ugovor od djelu

Da je pomoćnica ministra pravosuđa, prije no što ju je Vlada imenovala pomoćnicom, u ministarstvu radila suprotno zakonskim odredbama, utvrdila je Upravna inspekcija. Ta inspekcija, “zapisnikom može zabraniti rad osobi zatečenoj u obavljanju službeničkih poslova iz djelokruga tijela temeljem ugovora o djelu, što u ovom slučaju nije učinjeno jer je ugovor o djelu raskinut s danom 11. veljače 2016. godine”.

Naime, tog je dana Vlada Maju Grubišić imenovala pomoćnicom ministra pravosuđa.

Stoga je Upravna inspekcija upozorila Ministarstvo pravosuđa “da ubuduće za obavljanje poslova iz djelokruga ministarstva zapošljava i raspoređuje državne službenike sukladno odredbama Zakona o državnim službenicima”, piše Novi list.

OTIŠAO NAKON IZBIJANJA AFERE: Ministar pravosuđa prihvatio ostavku svog pomoćnika

MA DA? Ministar pravosuđa konstatirao da je pravosuđe puno ljudi koji tom poslu “nisu dorasli”

NOVI SKANDAL: Ministarstvo pravosuđa bilo je protiv pomilovanja predsjednice

Povratak na Net.hr