banner

NIŽU SE DEMANTIJI

NAKON ŠTO JE VLADA OBJAVILA POPIS, VEĆ SE OGLASILE DVIJE TVRTKE S NJEGA: ‘Nismo sudjelovali u obnovi Banije’

Nakon objave popisa, javilo se nekoliko tvrtki iz kojih tvrde da uopće nisu sudjelovale u poslijeratnoj obnovi kuća u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vlada je danas objavila popis dvjestotinjak tvrtki koje su sudjelovale u obnovi oštećenih kuća na području Banije nakon Domovinskog rata. Popis je objavljen pod pritiskom medija, a nakon što su u nedavnom snažnom potresu s epicentrom kod Petrinje oštećene i mnoge kuće koje su bile obnovljene nakon rata, a koje su po građevinskim kriterijima trebale podnijeti potres.

No, ubrzo nakon objave popisa, Jutarnji list piše da im se javilo nekoliko tvrtki iz kojih tvrde da uopće nisu sudjelovale u poslijeratnoj obnovi kuća u Sisačko-moslavačkoj županiji.

OVO SU TVRTKE KOJE SU OBNAVLJALE KUĆE U BANIJI NAKON RATA: Nakon naloga premijera, ipak objavljen popis

Dvije tvrtke demantiraju sudjelovanje u obnovi na Baniji

“Vezano za popis tvrtki koje su radile poslijeratnu obnovu na području Sisačko-moslavačke županije, a koje je na današnji dan 14.01.2021. godine objavio Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje na zahtjev Vlade Republike Hrvatske, pišem Vam demanti jer je na popisu projektanata i nadzora navedena moja firma IDASSACOMMERCE d.o.o.. IDASSACOMMERCE d.o.o. je sudjelovala u obnovi, ali isključivo na području tadašnje Zadarske županije (danas Zadarska i dio Šibensko kninske županije)”, stoji u priopćenju direktora te tvrtke mr.sc. Josip Babelija.

Oglasila se još jedna tvrtka s popisa.

“Ovim putem molimo vas da zbog objave netočnog podatka da je tvrtka IZGRADNJA PROJEKT d.o.o. iz Šibenika sudjelovala u obnovi kuća u Sisačko-moslavačke županije. Objavite demanti: tvrtka IZGRADNJA PROJEKT d.o.o. iz Šibenika sudjelovala je u funkciji projektanta i nadzora isključivo i samu u Šibensko-kninskoj županiji”, poručili su.

POČELA ISTRAGA PORATNE OBNOVE KUĆA NA BANIJI: Pod povećalom DORH-a su tvrtke koje su izvodile radove; oglasio se i Dumbović

Povratak na Net.hr