banner

ČUDAN SLUČAJ...

NAKON SNIMKE O NAVODNOM KRIMINALU NA BANIJI: Jesu li donirane kućice preprodavane? Dobili smo odgovore iz policije

‘Provedenim provjerama i temeljem prikupljenih saznanja policija do sada nije utvrdila osnovanost navoda o nezakonitostima prilikom raspodjele mobilnih kućica. Naime, za dio mobilnih kućica utvrđeno je da su dostavljene osobama kojima su i bile namijenjene. Za preostali dio provjerava se kome su raspoređene’, kazali su nam u MUP-u

Ovih se dana na društvenim mrežama širila snimka razgovora jednog volontera s Malog Lošinja i muškarca za kojeg se iz razgovora dalo razabrati da na Baniji radi na raspodjeli mobilnih i kamp-kućica za ljude koji su u potresu ostali bez krova nad glavom. Volonter Gordan Antoninić, koji je snimku najprije objavio na Facebooku, ali potom i uklonio istu, dovozio je kućice na Baniju, a iz njegovog telefonskog razgovora sa zasad nepoznatim muškarcem moglo se zaključiti da su donirane kućice bile preprodavane.

ŠIRI SE SNIMKA NAVODNOG KRIMINALA NA BANIJI: ‘Naše kućice prodajete za 1500 eura…’; Policija: Sve provjeravamo

Jesu li donirane kućice preprodavane?

“Imamo sve adrese u teretnim listovima, a kućica tamo nema. Čuli smo da te naše kućice prodajete pod 1500 eura, a da onda ljudi kojima smo ih mi poslali mogu birati druge”, govori Antoninić na snimci. Njegov sugovornik kaže mu, pak, da “dođe odabrati kućice”, na što mu volonter iz Malog Lošinja odgovara da želi one koje je dovezao kao donaciju te mu ljutito napominje da će sve “dati u medije”.

“Ja vam nemam što reći. Javite se gore u Civilni stožer. Ja sam angažiran od strane ministarstva”, kazao je na to njegov neimenovani sugovornik.

U međuvremenu je objavljeno da policija provjerava navode sa snimke.

Kontaktirali smo s Antoninićem, ali on nam je zahvalio na javljanju rekavši tek kratko da ne želi davati izjave te da je sve što je imao za reći napisao u objavi na Facebooku.

MUP: Za dio doniranih kućica nisu utvrđene nezakonitosti

Upit o ovom zasad nejasnom slučaju uputili smo u Ravnateljstvu Civilne zaštite, od kojeg do objave ovog članka nismo dobili odgovor.

Također smo se obratili i Ministarstvu unutarnjih poslova odakle su nam potvrdili da provjeravaju informacije “koje svojim sadržajem ukazuju na moguća protupravna ponašanja” te da u tim provjerama sudjeluje nekoliko policijskih uprava.

“U slučaju snimke koja je počela kružiti društvenim mrežama, policija je odmah započela s provjerama u kojima sudjeluje nekoliko policijskih uprava. Osobe koje bi mogle imati korisne informacije vrlo brzo su identificirane i s njima su obavljeni razgovori. Provedenim provjerama i temeljem prikupljenih saznanja policija do sada nije utvrdila osnovanost navoda o nezakonitostima prilikom raspodjele mobilnih kućica. Naime, za dio mobilnih kućica utvrđeno je da su dostavljene osobama kojima su i bile namijenjene. Za preostali dio provjerava se kome su raspoređene s obzirom da je policija utvrdila da su pojedine osobe, kojima su bile namijenjene mobilne kućice, u međuvremenu dobile druge kućice zbog čega su te osobe zatražile da se mobilna kućica namijenjena njima preraspodijeli dalje potrebitima”, stoji u odgovoru koji smo dobili iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Upit smo poslali i poduzeću Jadranka Grupa iz Malog Lošinja želeći znati je li unaprijed bilo dogovoreno kojim će stradalnicima u potresu donirati kućice ili ih je trebala preuzeti Civilna zaštita radi daljnje raspodjele. Do objave ovog članka nismo dobili ni njihov odgovor.

KATASTROFA: U Baniji su se pojavili i oni koji se žele okoristiti, dolaze više puta po pomoć i prijete

Povratak na Net.hr