Play ponuda

JE LI OVOG ZASTUPNIKA POKUŠAO VRBOVATI HDZ? / Policija ispitala sve aktere afere, na potezu je USKOK

Image

Policija je sve informacije koje je prikupila nakon što je saborski zastupnik Hrvoje Runtić podnio prijavu zbog pokušaja vrbovanja od strane HDZ-ovca Dragutina Veselčića proslijedila USKOK-u.

9.5.2017.
14:48
Play ponuda

Potvrđeno nam je to u Ravnateljstvu policije, dok iz USKOK-a koji je sada na potezu odgovaraju kako su izvidi tajni, te o Runtićevom slučaju za sada ne mogu ništa govoriti.

Runtićeva prijava nakon pokušaja vrbovanja

Runtić je prijavu podnio još potkraj prošlog mjeseca nakon što je doznao da ga se pokušalo vrbovati za uskraćivanje podrške zahtjevu SDP-a za opoziv ministra financija Zdravka Marića. Naime, tijekom jednog razgovora s Veselčićem Runtićevog oca, koji inače živi u Vinkovcima, član HDZ-a uputio je nezavisnom zastupniku jasnu političku poruku.

Image
SABORSKI ZASTUPNIK HRVOJE RUNTIĆ POTVRDIO: /

'Iz HDZ-a su na mene pokušali utjecati preko člana moje obitelji'

Image
SABORSKI ZASTUPNIK HRVOJE RUNTIĆ POTVRDIO: /

'Iz HDZ-a su na mene pokušali utjecati preko člana moje obitelji'

Prema onome što je stiglo do Runtića ponuđena mu je pomoć u deblokadi računa, te prihvaćanje izmjena Ovršnog zakona što ih je on predložio.

Taj pokušaj utjecaja na zastupnika otkrio je predsjednik Mosta Božo Petrov u intervjuu za N1.

Obavljeni razgovori sa svim akterima ove afere

Runtić je odmah zbog ovih poruka iz HDZ-a podnio prijavu policiji. Prijavu je predao u policijskoj postaji u Dubravi.

'Obavljeni su razgovori sa svim osobama koje bi mogle imati relevantna saznanja o onome što je u prijavi bilo navedeno. Nakon što je to učinjeno prikupljene informacije proslijedili smo USKOK-u', objašnjeno nam je u Ravnateljstvu policije.

USKOK sada mora odlučiti hoće li zatražiti dodatne izvide ili pak na osnovu policijskih informacija otvoriti istragu. Ako procijeni da su optužbe na račun Veselčića i HDZ-a neosnovane USKOK Runtićevu prijavu može i odbaciti.

Veselčić je u međuvremenu demantirao Runtićeve optužbe, te najavio protutužbu protiv njega.

Play ponuda
Play ponuda