KONTAKTIRALI GEOLOGE

NAKON POTRESA U ZAGREBU: U Stubičkim Toplicama otvorila se velika rupa u zemlji; ‘Pratimo njeno širenje’

Snimili smo samu rupu dronom budući da moramo pratiti njezino eventualno širenje, kontaktirali smo geologe koji su rekli svoje mišljenje i provode se istražne radnje, kazao je načelnik općine Stubičke Toplice

U parku pored Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama, točnije u parkovskom perivoju bolnice, poslije velikog potresa koji je prije tjedan dana pogodio Zagreb te njegovu okolicu, u zemlji se otvorila rupa.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

“Tri metra je promjer otvora same rupe, a dubine je četiri metra, a to su u subotu izmjerili članovi HGSS-a. Snimili smo samu rupu dronom budući da moramo pratiti njeno eventualno širenje, kontaktirali smo geologe koji su rekli svoje mišljenje i provode se istražne radnje. Ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Davor Gredičak, u čijem je vlasništvu zemljište gdje se otvorila rupa, kontaktirao je Rudarsko-geološko-naftni fakultet iz kojeg su rekli da će izaći na teren po prestanku situacije s koronavirusom”, rekao je načelnik općine Stubičke Toplice Josip Beljak za Zagorje.com.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Teren oko rupe ograđen je trakama i željeznom ogradom kako joj se ne bi moglo pristupiti.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Beljak je rekao da su kontaktirali direktora Zagorskog vodovoda budući da nešto slično znaju uzrokovati vodovodne cijevi kad puknu, no on je potvrdio da tu vodova nema. Također su ispitali cjevovod kanalizacije koja je neoštećena te tu nema mogućnosti da bi ta oborinska voda koja ide kroz te cjevovode uzrokovala takvu pojavu.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Povratak na Net.hr