Idućih će dana uz sunčano vrijeme temperatura rasti, a u srijedu i četvrtak postoji umjerena opasnost od toplinskog vala te će se često mjeriti vrijednosti oko 35 stupnjeva

Na Jadranu pretežno sunčano, a tek je na krajnjem jugu moguć poneki pljusak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ) za ponedjeljak.

U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te mjestimičnu kišu ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito na istoku. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura, na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 27 do 32 stupnja, u gorju malo niža.

Noći tople, a dani vrući i sparni

Idućih dana uz sunčano vrijeme temperatura će rasti, a u srijedu i četvrtak postoji umjerena opasnost od toplinskog vala te će se često mjeriti vrijednosti oko 35 stupnjeva, prognoza je HRT-a. I noći će ponegdje biti vrlo tople, što će dodatno otežavati kvalitetan odmor. I na kopnu će vrijeme biti sve stabilnije i sunčanije, samo mjestimice uz popodnevne pljuskove. No temperatura će opet naglo porasti, noći će u većini krajeva biti tople, a dani vrući i sparni.

Novi toplinski val je pred nama i meteorolozi upozoravaju građane da se, koliko god mogu, zaštite od vrućine i UV zračenja.

Narančasto upozorenje za Zagreb i Rijeku

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), sutra će biti djelomice sunčano, a još ponegdje može biti pljuskova i grmljavine, većinom u unutrašnjosti.

Od srijede sunčanije i uglavnom suho, no ujutro mjestimice na kopnu može biti magle. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Temperatura u porastu. DHMZ je objavio i upozorenje na toplinski val koji bi od četvrtka trebao zahvatiti cijelu Hrvatsku, a posebno za područja Zagreba i Rijeke gdje će opasnost od toplinskog vala biti velika.

METEOROLOZI UPOZORAVAJU: ‘Neviđeni’ toplinski val koji će pogoditi Europu mogao bi pokrenuti silovite oluje