A KAD SE VRAĆA?

JAVIO SE IVICA TODORIĆ: ‘Neću se prestati boriti za istinu koja će razobličiti ovu montiranu političku kampanju’

Ivica Todorić javio se putem svog bloga. Cijeli postupak u slučaju Agrokor nazvao je političkim progonom, ali nije rekao kad se planira vratiti u Hrvatsku gdje mu je danas određen istražni zatvor.

Nakon što mu je nakon današnjeg ročišta određen istražni zatvor. Ivica Todorić oglasio se novom objavom na svom blogu. U njoj se ispričava svima koji su, kako kaže, zbog političkog progona njega samog morali proživjeti ovu torturu. Nastavlja kako se radi o političkom progonu bez presedana te kaže kako su uhićenja u subotu dogovorili Plenković, Božinović, Dalić i Jandroković.

NAKON 6-SATNOG ROČIŠTA DONESENA ODLUKA: Samo Ivici Todoriću određen je istražni zatvor, svi ostali osumnjičeni pušteni na slobodu

Objavu prenosimo cijelosti.

Političkoj samovolji pravna je država odlukom o odbačaju zahtjeva za određivanje pritvora za Agrokorove managere uhićene u prekjučerašnjoj predstavi stala na kraj. Ispričavam se svim časnim ljudima koji su, zbog političkog progona mene, morali proživjeti ovu sramotnu torturu. I zbog svih njih neću se prestati boriti za istinu koja će razobličiti ovu montiranu političku kampanju i sve njezine aktere. Uhićenja koja su dogovorena na subotnjem sastanku u kabinetu premijera Plenkovića, a kojem su prisustvovali i ministri Božinović i Dalić te predsjednik Sabora Jandroković, sada su i pravno postala izrugivanje pravnoj državi i iskazivanje političke samovolje i nastavak političkog nasilja kako bi se prikrio vlastiti kriminal koji je donio neustavni Lex Agrokor.

Ovo je neviđeni politički proces, politika premijera Plenkovića donijela je Lex kojim je oduzeto privatno vlasništvo, ta je ista politika ovlastila ministricu Dalić da kreatora Lexa Antu Ramljaka imenuje izvanrednim povjerenikom i izvrši otvorenu pljačku kroz Knighthead fond i njihove pomagače. Ta je ista politika donijela i odluku o posebnom transferu 5 milijuna kuna DORH-u samo za istragu Agrokora pa i time potvrdila da pokreće politički proces, a tim činom ponizila i samo Državno odvjetništvo. Plenkovićeva politika kroz djelovanje ministrice Dalić i njihovih pomagača u Agrokoru Hrvatskoj čine zastrašujuću financijsku, političku i društvenu štetu i za to će morati odgovarati.

DOZNAJEMO ŠTO PIŠE U DOKUMENTU KOJI JE TODORIĆEV DIREKTOR PREDAO TUŽITELJIMA: Bit će ključan u nastavku istrage

Ivici Todoriću danas je jedinom od svih osumnjičenih u aferi Agrokor određen istražni zatvor. Dvanaest privedenih čelnika koncerna branit će se sa slobode. Nije im određena nikakva mjera nadzora niti kućni pritvor.

vicu Todorića u ovom trenutku sumnjiči se za milijardu kuna nezakonite dobiti. Iz perspektive tužiteljstva on još bjegunac, a smatraju kako imaju dovoljno dokumentaciju protiv njega.

Povratak na Net.hr