BRZA REAKCIJA

NAKON OBJAVE DRAMATIČNE PRIČE O GOLJAKU: Ekspresno suspendirana djelatnica koja je udarala djecu

Objava Zagrepčanke Dijane Sajko na Facebooku šokirala je mnoge. Opisala je ispad kojem je svjedočila u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak, kada je, kao navodi, jedna djelatnica tukla djecu s posebnim potrebama.

“Razlog pisanja ovog posta je malo niža djelatnica, bijele kratke kose na tom odjelu koja TUČE djecu!! Doslovno, TUČE!! Jedan dečko je sjedio tako spigan na stolici kako su ga ostavili i pokušavao dohvatiti stol, a siroče ne može, i na kraju uspije i malo pogurne stol, mislim, koliko dijete može pogurnuti stol… i ova glupača dođe, stisne ga jako za lice, nešto se prodere i baci mu glavu u stranu; zgrabi ga sa stolice i baci na onu njihovu ležeću sjedalicu, zaveže, primi za dio gdje su noge tako da glava visi prema podu, i povuče ga na drugu stranu hodnika i jos nogom šutne tu sjedalicu da ga namjesti i maše rukama prema njemu, valjda se još derala”, opisuje Sajko.

STRAVIČNI PRIZORI NA GOLJAKU: ‘Djecu s posebnim potrebama, te male anđele, djelatnica bolnice baca, tuče i urla na njih’

‘Pa nije to njima ništa’

“Curicu koja se bunila prebacila je preko ruke da visi i odnijela u drugu sobu, vratila se, isto ju bacila u takvu sjedalicu i vukla i šutala. Onda je čula malo većeg dečka koji je bio za stolom i bunio se jer ga je jedna manja curica povukla za ruku. Došla je do njega, isto ga zgrabila za lice i bacila mu glavu u stranu. On je počeo plakati i tu sam ja uletjela i izderala se na nju. Bila je iznenađena, nije očekivala da ju netko gleda, ali nije se doimala da ju je imalo briga. Malo se omela i promrmljala nešto kao ‘pa nije to njima ništa’ ?!?!?”, navela je Sajko.

Ravnateljica Goljaka Katarina Bošnjak Nađ (na fotografiji) rekla je Večernjem listu da je odmah, pročitavši prijavu, pozvala djelatnike da se očituju, a temeljem njihva pisanog očitovanja povjerenstvo će donijeti odluku o mogućim sankcijama. Djelatnica je u međuvremenu suspendirana.

“Mama Sajko bila je kod mene i pitala sam je zašto nije odmah ušla k doktorici i sve prijavila. Sad joj je, kaže, žao zbog svega, jer inače je prezadovoljna tretmanom koji njeno dijete ima kod nas. No, ljaga će na nama ostati, pokažu li se njeni navodi točni ili ne”, ispričala je ravnateljica.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr