Kitarovićka?

NAKON ‘JOSIPOVIĆKE’ I ‘BANDIĆKE’: I predsjednica će donirati stroj Udruzi Kamensko

Predsjednica će sutra članicama Udruge Kamensko uručiti industrijsko glačalo, čime će slijediti stope bivšeg predsjednika Ive Josipovića te zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović članicama će Udruge “Kamensko” 19. siječnja uručiti industrijsko glačalo. Stroj je kupljen sredstvima proračunske naknade za troškove predizborne kampanje.

Ovim činom, predsjednica je slijedila stope svog prethodnika, bivšeg predsjednika Ive Josipovića te zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Milan Bandić s predsjednicom Udruge Kamensko Đurđom Grozaj.
Milan Bandić s predsjednicom Udruge Kamensko Đurđom Grozaj.Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

U ožujku 2014. godine Grad Zagreb i Međunarodni klub žena – žena veleposlanika i dužnosnika donirali su bivšim zaposlenicama tekstilne tvrtke Kamensko dvije šivaće mašine. Članice Udruge onu dobivenu od Grada nazvale su po gradonačelniku – “Bandićevka.”

U srpnju 2013., bivše radnice Kamenskog primile su šivaći stroj i od tadašnjeg predsjednika, a tu su mašinu nazvale “Josipovićka.”

Mašina nazvana po tada aktualnom predsjedniku Ivi Josipoviću.
Mašina nazvana po tada aktualnom predsjedniku Ivi Josipoviću.Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

“Kvalitetan stroj nabavljen je po prihvatljivoj cijeni na račun Ureda predsjednika. Bio je prijeko potreban damama da mogu zarađivati za život”, izjavio je tada Josipović te najavio da će odjeću za prepravke donijeti upravo njima.

Tijekom svoje predsjedničke kampanje 2014. godine, Josipović je naručio 100 jakni u vrijednosti od 50.000 kuna koje su bivše zaposlenice Kamenskog i sašile, a jednu su mu dale besplatno, rekavši kako je to njihova donacija za kampanju.

Udruga je šivala jakne za Josipovićevu kampanju 'To je pravi put.'
Udruga je šivala jakne za Josipovićevu kampanju ‘To je pravi put.’Foto: Robert Anić/PIXSELL

Tekstilna tvrtka Kamensko, poznata još i kao “kuća europske mode”, podsjetimo, otišla je u stečaj ujesen 2010. godine nakon štrajka glađu zaposlenica kojima nije bila isplaćena plaća. Tada su radnice nekad velikog pogona ostale bez posla, no nisu se predale te su organizirale udrugu istog imena.

Povratak na Net.hr