OSTAVŠTINA U VRGORCU

PREUZEO VLAST OD HDZ-a I OSTAO U ŠOKU: ‘Grad duguje 17,7 milijuna kuna. Naručivali su radove, a za njih nije bilo novca!’

Novog vrgoračkog gradonačelnika, nakon preuzimanja vlasti od HDZ-a, dočekali su milijunski iznosi dugovanja, a otkrio je i da su brojni poslovi obavljani bez pokrića potrebne dokumentacije i sredstava.

“Grad je dužan oko 17,7 milijuna kuna! Tu su dugovi Grada i gradskih poduzeća. Kratkoročne i dugoročne obveze. Tek sam postao gradonačelnik, a samo idem uokolo i molim izvođače radova da ne blokiraju “Komunalno”. Pazite što se radilo, naručivalo se radove, a da unaprijed za njih nisu bila osigurana sredstva?! To je da čovjek ne povjeruje”, priča za Slobodnu Dalmaciju novi gradonečelnik Vrgorca Ante Pranić s Nezavisne liste Mladić istodobno se braneći od napada zbog smanjenja plaća po dolasku na vlast nakon HDZ-a.

Tvrdi da je pitanje hoće li uopće moći isplatiti ikakve plaće s obzirom na stanje koje je zatekao. Ističe kako u Vrgorcu nije pokrenut niti jedan projekt vezan uz EU fondove te da bi to teško i bilo učiniti s obzirom na to da zemljišne knjige i vlasništva nekretnina nisu uređeni ni kad je zgrada gradske uprave u pitanju.

Poslovi se pogađali usmeno i na ručkovima

Gradski proračun je opterećen s 2,647.895,55 kuna i vjerovnici traže svoje pa se Pranić trudi kako bi se dogovorili oko odgoda plaćanja. Pritom je pronašao i dugovanja prema stipendistima, poljoprivrednicima za subvencije te brojne neisplaćene naknade. Uz to ima i nedospjele obveze koje se odnose na kredit HBOR-a od 6,888.355,21 kunu. Pranić nabraja i druga potraživanja ističući kako se svih ovih godina radilo prema principu “brigo moja prijeđi na drugoga”.

‘PALA’ HDZ-OVA UTVRDA: Na izborima za gradonačelnika Vrgorca Ante Pranić pobijedio buduću punicu

“Mnogi dugovi su nastali zbog nejasnih ugovornih obveza i pogađanja poslova usmenim dogovorima. Mnoge obećane pomoći dogovarane na masnim ručkovima nikada nisu realizirane jer uopće nemaju pravnog pokrića! To je najveći problem grada. U nekim uslugama uopće nisu usklađeni računi vršitelja usluge i ugovorne strane, kao što je pitanje prijevoza pitke vode, održavanja zelenih površina… “, zgrožen je Pranić koji sada u gradu koji vodi očito ima dovoljno materijala i za DORH i USKOK.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr