SUTKINJA UKORILA BANDIĆA I SUOPTUŽENIKE: / 'Meni ne bi bilo smiješno da mi čitaju ovakvu optužnicu'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL
11.10.2018.
8:40
Borna Filic/PIXSELL
Play logo

Zagrebački gradonačelnik MilanBandić, kao i njegovi suoptuženici, kazali su prvog dana suđenja u slučaju Agram da se ne osjećaju krivima ni za jednu točku pročitane USKOK-ove optužnice.

"Ne smatram se krivim", kazao je Bandić na zagrebačkom Županijskom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto su ponovili i bivši šef Holdinga SlobodanLjubičić, vlasnik CIOS-a PetarPripuz, bivši direktor ZET-a IvanTolić, direktor Čistoće MiljenkoBenko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove InesBravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove KoraljkaRožankovićUremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt BrankoMihaljević, nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika VidojeBulum, pročelnik Bandićeva ureda MiroLaco te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza ZdenkoAntunović.

Optužnica predana još 2015.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti 'teške' više od 25 milijuna kuna, USKOK je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice za štetu gradskom i državnom proračunu sud je potvrdio u ožujku ove godine, a tri su točke tada tužiteljstvu vraćene na doradu.

U te tri točke optužnice USKOK uz sve koji su danas došli na početak suđenja spominje i gradonačelnikova savjetnika ŽeljkaHorvata, IvanaMarkušića, referenta za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga FilipaČulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnicom su bili obuhvaćeni i gradonačelnikov suradnik DragutinKosić te bivši direktor zagrebačke plinare AnteDodig koji su nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom sporazumno osuđeni na uvjetne kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Meni ne bi bilo smiješno'

USKOK Bandića tereti za sporne donacije u predsjedničkoj kampanji, pogodovanje Pripuzovom CIOS-u te Mihaljevićevoj tvrtki Bramgrad, trgovanje utjecajem pri nezakonitom zapošljavanju sebi bliskih osoba u Gradskom poglavarstvu i Zagrebačkom Holdingu, ali i nezakonito korištenje službenih gradskih automobila u privatne svrhe. Istraga protiv Bandića u međuvremenu je proširena i nakon što je Vida Demarin, kao predsjednica upravnog vijeća Zagrebačke zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti, istražiteljima ispričala da ju je Bandić u dva navrata nagovarao da promijeni iskaz i potpiše dokument neistinita sadržaja.

Play logo

I dok USKOK-ovi tužitelji tvrde da će tijekom suđenja dokazati navode iz optužnice obrana od početka odbacuje sve što se optuženima stavlja na teret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Bandićev odvjetnik ČedoProdanović na početku suđenja nije iznio svoj uvodni govor rekavši da će to učiniti nakon izvođenja dokaza koje je predložio USKOK. Tijekom jednosatnog čitanja optužnice sutkinja RahelaValentić optužene je upozorila da budu mirni u sudnici riječima: "Meni ne bi bilo smiješno da mi čitaju ovakvu optužnicu".

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo