SITUACIJA ESKALIRA

NAKON DRAMATIČNOG PISMA LIJEČNICE, KREĆU SMJENE U KB DUBRAVA: Dio zaposlenika se protivi uništavanju te velike i važne bolnice

Nakon dramatičnog pisma liječnice iz KB-a Dubrava moglo bi doći do smjena: ‘Dio zaposlenika ne pristaje da se uništava ta velika i važna bolnica’

Pismo liječnice iz KB-a Dubrava u kojem je upozorila na kaotično stanje u respiracijskom centru u kojem se liječi više od 200 covid-pacijenta moglo bi biti “okidač” za promjene menadžmenta u toj bolnici, piše danas Jutarnji list.

Prema nekim informacijama, od početka ustrojavanja covid-centra traju otpori dijela zaposlenika koji “ne pristaju da se uništava ta velika i važna bolnica”. S druge strane, voditelj respiracijskog centra nema nikakve ovlasti tražiti bilo kakve promjene od menadžmenta bolnice, navodi dnevnik.

POTRESNO PISMO LIJEČNICE IZ KB DUBRAVA: ‘Pacijenti ne dobivaju obroke, nedostaje sapuna, jedna pacijentica je tri dana bila gola ‘

Podijeljenost u bolnici

Budući da je situacija očito eskalirala, neke informacije govore da bi uskoro moglo doći do smjene Upravnog vijeća KB-a Dubrava, koje je ostalo još iz turbulentnih vremena bivšeg ministra Milana Kujundžića kad je smijenjen tadašnji ravnatelj Toni Kolak.

Otada je bolnica, i prije covid-krize, vrlo podijeljena pa je otišlo barem 15-ak liječnika i 40-ak medicinskih sestara, a covid-kriza samo je “podebljala” nezadovoljstvo.

KB DUBRAVA TRAŽI AUTORICU TEKSTA KOJI JE ODJEKNUO ZEMLJOM: ‘Sumnjamo na jednu mladu liječnicu’

Ostavka pomoćnika ravnatelja

Tijekom vikenda ostavku je dao i pomoćnik ravnatelja za kvalitetu, dr. Josip Ćurić. Naime, imenovanje novog Upravnog vijeća trebalo bi biti uvod u smjenu sadašnjeg ravnatelja i njegovih pomoćnika koji se očito nisu “snašli” u vođenju bolnice u koronakrizi.

Sve je to najbolje vidljivo iz pisma liječnice u kojem su jasno naznačeni organizacijski problemi u respiracijskom centru, a onda i u cijeloj bolnici, donosi Jutarnji list.

ALARMATNO STANJE U KB DUBRAVA: Ne nedostaje im samo kreveta, već i lijekova; Liječnici poslali zabrinjavajuće pismo

Povratak na Net.hr